„Žalgirio“ dubleriai turnyre Jonavoje iškovojo dvi pergales 0

Artėjančiam sezonui besiruošiantys Kauno „Žalgirio“ dubleriai praėjusią savaitę dalyvavo keturių komandų turnyre Jonavoje. Jaunieji žalgiriečiai įveikė Vilniaus „BC Vilnius“ ir šeimininkų Jonavos „Triobet“ ekipas, bet paskutinę dieną nusileido Klaipėdos LCC komandai.

Pirmąją turnyro dieną kauniečiai susitiko su Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) rungtyniaujančia „BC Vilnius“ komanda ir po atkaklios kovos palaužė būsimus turnyro nugalėtojus. Nuo pat rungtynių pradžios nežymia persvara į priekį išsiveržę Tomo Masiulio auklėtiniai sugebėjo išlaikyti įgytą pranašumą ir šventė pergalę rezultatu 71:68.

Geriausiai „Žalgiris-2“ ekipoje rungtyniavo aukštaūgiai – Donatas Tarolis (7 atk. kam.) ir Alehas Kojenetsas – šių žaidėjų kraityje po 14 taškų. Puikiai jiems talkino pagrindinėje komandos treniruotėse besistažuojantys Justas Tamulis ir Nerijus Barauskas (7 atk. kam.), pelnę po 11 taškų. Lukas Lekavičius pridėjo 6 taškus, 6 rezultatyvius perdavimus ir 4 perimtus kamuolius.

Antrąją dieną „Žalgirio“ dubleriams teko suremti ginklus su turnyro šeimininkais Jonavos „Triobet“ krepšininkais. Permainingose rungtynėse žingsneliu priekyje buvo kauniečiai (20:14, 44:42, 58:50), bet likus žaisti 3 minutes Jonavos komanda buvo persvėrusi rezultatą 77:75. Visgi, rungtynių pabaigą pavyzdingai sužaidę jaunieji žalgiriečiai palaužė jonaviškius ir papildė savo pergalių sąskaitą 83:79.

Rezultatyviausiai Kauno ekipoje rungtyniavo D.Tarolis, pelnęs 24 taškus ir atkovojęs 7 kamuolius. Naudingiausias šį kartą buvo L.Lekavičius. Įžaidėjas ne tik pelnė 20 taškų (9/14 dvit.), tačiau ir atliko 9 rezultatyvius perdavimus bei surinko 33 naudingumo balus. Be šių žaidėjų išsiskyrė J.Tamulis – 12 taškų ir A.Kojenetsas (7 atk. kam.) – 9 taškai.

Trečiosios dienos metu žalgiriečiai turėjo puikią progą tapti turnyro nugalėtojais, tačiau suklupo prieš puikiai tritaškius metusius klaipėdiečius. Verta paminėti, jog „Žalgiris-2“ ekipa vertėsi be komandos lyderių – J.Tamulio ir L.Lekavičiaus. Tuo pasinaudoję Klaipėdos LCC krepšininkai jau pirmojo kėlinio metu įgijo solidų pranašumą, kurį išlaikė iki pat rungtynių pabaigos (72:63) ir neleido T.Masiulio ekipai triumfuoti keturių komandų draugiškame turnyre Jonavoje.

Kaip ir pirmąją turnyro dieną „Žalgiris-2“ ekipoje labiausiai išsiskyrė aukštaūgiai D.Tarolis (7/8 dvit.) ir baltarusis A.Kojenetsas (7 atk. kam.), pelnę po 14 taškų. Pijus Mykolaitis prisidėjo 9 taškais, o Paulius Valinskas ir Martynas Varnas surinko po 7 taškus.

Po dvi pergales pasidalijus „Žalgiris-2“, LCC ir „BC Vilnius“ krepšininkams, turnyro nugalėtojais buvo paskelbti pastarieji. Vilniečių laimėjimą lėmė solidžiu skirtumu pasiekta pergalė prieš Klaipėdos ekipą 91:74. Tuo tarpu Jonavos „Triobet“ krepšininkai pralaimėjo visas 3 žaistas rungtynes.

Komentarai