R.Javtokas tiki naujuoju „Žalgiriu“: prasčiau nei pernai nebus 0

Aurimas Kuckailis, Balsas.lt

Naują sezoną Kauno „Žalgiris“ oficialiai atidarys rugsėjo 30 dieną kontrolinėmis rungtynėmis su Kazanės „Unics“ komanda. Koks po visų finansinių sukrėtimų jis bus žalios ir baltos spalvos aprangą vilkintiems sportininkams, balsas.lt dar Europos čempionato metu Slovėnijoje klausė žalgiriečio Roberto Javtoko.

Du sezonus „Žalgirio“ marškinėlius vilkėjęs 33 metų 211 cm ūgio vidurio puolėjas norėjo likti Lietuvoje, todėl mielai sutiko su nauju Kauno klubo pasiūlymu. „Sąlygos tiesiog įspūdingos – arena, žiūrovai, Eurolyga. Ko daugiau norėti? Mane viskas tenkino“, – kalbėjo R.Javtokas.

Žinoma, Lietuvos rinktinės kapitonas galbūt būtų pasielgęs kitaip, jei būtų sulaukęs kontrakto iš tokių grandų kaip „Barcelona“ ar „Real“. „Nebuvo tokių klubų, tad kažkur mėtytis, važiuoti, šeimą su savimi tempti nenorėjau. Dvejus metus čia prabuvau ir man patiko“, – teigė jis.

Prie sprendimo likti Kaune nemažai prisidėjo ir Paulius Jankūnas. „Jis liko komandoje, ir tai daug davė. Vis tiek nesinorėjo, kad būtų vien tik jaunimas ir nulis šansų prieš ką nors laimėti“, – tvirtino R.Javtokas.

– Klubą supurtė finansinė krizė. Ar dėl ateities nerimas neima?
– Žaidžiau ir kitur, kur dar iki dabar nerimas yra (juokiasi). Darai, kas nuo tavęs priklauso. Tikiu, kad atėjo nauja valdžia, dėlioja skolas, atiduos ne iš karto, bet per kažkiek metų išmokės. Nežinau, mane įtikino. Susimažinti algą man nebuvo problema. Finansinė krizė gali įvykti, bet kur negali? Aišku, gal „Barcelona“, „Real“, „Fenerbahce“ ir neįvyks. Kadangi neturiu galimybės patekti į tuos klubus, visur kitur gali būti taip pat.

– Komandoje daug žalio jaunimo. Paties vaidmuo tikriausiai išaugs?
– Man patinka, kai daug jaunimo. Nėra išsišokimų, nėra daug nuomonių, yra viena nuomonė, vyresnių žaidėjų, klausoma trenerio, didesnis noras dirbti, paklusnumas. To pasekmė – komanda gali pasiekti gerų rezultatų. Tai mes jau įrodėme su rinktine pasaulio čempionate, kai visi suvažiavo jaunesni, aš ten buvau vyriausias. Tiesiog visi dirbo, kaip ir „Žalgiryje“. Kaune bus daug ir patyrusių žaidėjų. Lieka Brolis (Kšištofas Lavrinovičius), Paulius Jankūnas, aš, Martynas Pocius.

– Tikite šia komanda?
– Aš tikiu. Daug kas kalba, kad sumažėjus biudžetui rezultatų nebus. Manau, kad bus. Nebus prasčiau nei praėjusiais metais ar anksčiau.

– Šįmet jums suėjo 33 metai. Kristaus amžius. Vyrui tai – brandos ženklas, o ką tie metai reiškia krepšinyje?
– Skausmą (juokiasi). Metai eina, bet viduje netikiu, kad negaliu to ar ano padaryti. Aišku, daugiau reiškia „apšilti“, fiziškai jauti, kad galia šiek tiek nusileidžia. Bet ateina jaunimas, ambicijos sukyla, degi noru, atsiranda motyvacija ir tuomet tikrai nesijauti 33 metų. Gal šiek tiek sunkiau įsibėgėji, bet kai įsibėgėji, jokio skirtumo, ar tau 33, ar 25 metai.

Komentarai