Svajonė išsipildė: Š.Jasikevičius oficialiai tapo žalgiriečiu! (VIDEO) 0

Marius Bagdonas, www.kaunodiena.lt

Vieno geriausių visų laikų Lietuvos krepšininkų Šarūno Jasikevičiaus svajonė išsipildė. 37-erių metų įžaidėjas apsivilks Kauno „Žalgirio“, komandos, kuriai visada svajojo atstovauti, marškinėlius.

Vienerių metų sutartis

Šiandien specialiai surengtoje spaudos konferencijoje „Auksinio berniuko“ pravardę turintis krepšininkas oficialiai sudarė vienerių metų sutartį su daugkartiniais Lietuvos čempionais.

„Žalgiris“ visuomet buvo Š.Jasikevičiaus, buvusio Kauno J.Jablonskio vidurinės mokyklos moksleivio, širdyje. Vaikystėje jis nuolat tribūnose stebėjo legendines „Žalgirio“ ir Maskvos CSKA batalijas. Iki šiol šiame mieste gyvena krepšininko tėvai bei brolis Vytenis su šeima.

Arti susitarimo su žalgiriečiais kauniečiai buvo ne kartą, tačiau lemtingas sandoris įvyko tik karjeros pabaigoje. Pirmą kartą dėmesį Merilendo universiteto absolventui žalgiriečiai rodė dar jam tik pradedant profesionalo karjerą 1999 m., tačiau tuomet pasirinko vilčių nepateisinusį amerikietį Corey Becką. 2010 ir 2012 metais „Žalgiris“ vėl derėjosi su Šaru, tačiau pasiekti susitarimo irgi nepavyko.

Visgi krepšininko ir „Žalgirio“ keliai buvo ne kartą susikirtę krepšinio aikštelėje. Prieš žalgiriečius Šaras žaidė atstovaudamas net šešiems skirtingiems klubams: Vilniaus „Lietuvos rytui”, Liublianos „Union Olimpijai”, Tel Avivo „Maccabi Electrai”, „Barcelona Regal”, Atėnų „Panathinaikos” ir Stambulo „Fenerbahce Ulker”.

„Mano didžiausia svajonė visuomet buvo žaisti „Žalgiryje“, – yra ne kartą viešai prisipažinęs įžaidėjas.

Įspūdinga trofėjų kolekcija

Per penkiolika profesionaliame krepšinyje praleistų metų Š.Jasikevičius sukaupė tokią trofėjų kolekciją, kokios galėtų pavydėti bet kuris Europos krepšininkas.

2000 metais Sidnėjaus olimpinėse žaidynėse „Auksinis berniukas“ atvedė Lietuvos rinktinę prie bronzos medalių, o po trejų metų Švedijoje nutiesė lietuviams kelią į Europos krepšinio viršūnę ir buvo pripažintas naudingiausiu čempionato žaidėju. 2007 metais žemyno pirmenybėse iškovojo bronzos medalį.

Per savo klubinę karjerą Šaras su trimis skirtingais klubais („Barcelona Regal“, „Maccabi Electra“ ir „Panathinaikos“) keturis kartus yra tapęs Eurolygos čempionu (2003, 2004, 2005, 2009 m), o 2005-aiais išrinktas ir finalo ketverto naudingiausiu žaidėju. Gynėjų apdovanojimų kambaryje puikuojasi ir du Ispanijos, du Izraelio, trys Graikijos ir vienas Turkijos čempionų titulas.

Pasiekęs karjeros viršūnę, 2005-2007 m. Š.Jasikevičius bandė laimę ir stipriausioje planetos pasaulio lygoje NBA, tačiau nei Indianos „Pacers“, nei „Golden State Warriors“ klubuose jam įsitvirtinti nepavyko ir krepšininkas sugrįžo į Europą.

Žais 19 numeriu

Š.Jasikevičiui įteikti 19 numeriu pažymėti naujos kartos „Žalgirio“ marškinėliai, kuriuos sukūrė ilgametis klubo partneris „Adidas“. Revoliucinės Kauno klubo aprangos gamybos procese „Adidas“ ir „Žalgiris“ bendradarbiavo jau nuo praėjusių metų rugpjūčio – unikalios aprangos sukurtos pagal krepšininkų pageidavimus ir klubo pasiūlytas idėjas.

Š.Jasikevičiaus mėgstamiausio 13 numeriu pažymėtais marškinėliais „Žalgirio“ komandoje jau daugybę metų žaidžia kapitonas Paulius Jankūnas, tad naujokas pasirinko 19-ąjį numerį, kuriuo žaidė „Panathinaikos“ klube.

Naujo sezono žalgiriečių aprangos gaminamos iš audinių, kuriuos naudoja visos NBA komandos. Krepšininkų marškinėliai ir šortai yra net 35 proc. lengvesni palyginti su kitomis aprangomis ir išdžiūna greičiau. Su naujos kartos „Adidas“ aprangomis Europoje žais tik keturi klubai – „Žalgiris“, Madrido „Real“, Miuncheno „Bayern“ ir „Panathinaikos“.

Kataloniją iškeitė į gimtinę

Praėjusį sezoną 37 metų 193 cm ūgio įžaidėjas vilkėjo Barselonos „Regal Barcelona“ aprangą. Su šiuo klubu jis Eurolygoje užėmė ketvirtąją vietą, o Ispanijos pirmenybėse pasidabino sidabro medaliu.

Lietuvis Eurolygoje žaisdavo vidutiniškai po 14 minučių, pelnydavo po 4,9 taško ir atlikdavo po 2 rezultatyvius perdavimus. Ispanijos pirmenybėse Š.Jasikevičius ant parketo praleisdavo po 12 minučių, įmesdavo po 5,8 taško ir atlikdavo po 1,8 rezultatyvaus perdavimo.

Pasibaigus sezonui sutarties pratęsti nepavyko, o naujo klubo paieškos užtruko. Dar visai neseniai Š.Jasikevičius vedė derybas su Tel Avivo „Maccabi Electra“ komanda, tačiau su ja susitarti nepavyko, kadangi krepšininkas pageidavo dvejų metų sutarties, o žydai siūlė pasilikti vos sezoną. Buvo kalbų, kad atakų organizatorių Stambulo „Fenerbahce Ulker“ klube norėjo matyti puikiai Šarą pažįstantis treneris Željko Obradovičius, tačiau gandai nepasitvirtino.

Šią vasarą įžaidėjas nusprendė pailsėti ir atsisakė padėti Lietuvos rinktinei Slovėnijoje vykusiame Europos čempionate. Visgi rankų sudėjęs krepšininkas nesėdėjo ir sezonui rengėsi sportuodamas su gerais savo bičiuliais „Barcelona Regal“ krepšininkais.

Komentarai