Š.Jasikevičius: „Pirmos dienos visada būna kaip kosmose“ 0

Zigmas Jurevičius, www.kaunodiena.lt

„Šarūnas, kaip subrendęs vynas“, – palygino Ilias Zouros.

Nežinia, ar Kauno „Žalgirio“ treneris iš Graikijos yra išrankus vynui, tačiau jo auklėtiniu tapęs Šarūnas Jasikevičius pirmadienį dar neparodė visko ką sugeba.

Vienas geriausių visų laikų Lietuvos krepšininkų turėjo sulaukti 37-erių, kad įgyvendintų savo vaikystės svajonę – apsivilktų „Žalgirio“ marškinėlius. Tačiau kone amžius lauktas debiutas nebuvo labai skambus.

Šaras kontroliniame mače su Kazanės „Unics“ kelissyk blykstelėjo savo genialiais perdavimais, pataikė vieną kitą metimą, bet dar toli gražu neatskleidė visų kozirių. O jų, net ir įpusėjęs ketvirtąją dešimtį, naujasis žalgirietis turi ne vieną.

– Jūsų žaidime pasitaikė daugoka klaidelių (prarado 6 kamuolius. – Red.). Kuo tai paaiškintumėte?
– Viskas labai paprasta – kitaip ir būti negali. Treneris rūbinėje sakė, kad jei gerai žaistume pirmą dieną susirinkę, tai būtų kažkas nelabai logiško. Aš apskritai vakar turėjau pirmą rimtą treniruotę po kokių 3 savaičių. Aš visada rinktinėje sakydavau, kad pirmos dienos yra absoliutus kosmosas. Čia yra lygiai tas pats: nežinai kur bėgti, nežinai kaip gintis. Čia viskas yra normalu. Net negalima kitaip tikėtis.

– Kaip jaučiatės išbėgęs į aikštę jau kaip „Žalgirio“, o ne varžovų narys?
– Aš esu laimingas, kad gavau truputį pabėgioti. Sakau: gero žaidimo tikėtis tikrai negalima. Gavosi gera treniruotė prieš Eurolygos lygio komandą. Svarbiausia buvo prasibėgti, „pagauti“ kondiciją. Reikia dirbti – tik vakar pirmą kartą visi susirinkome. Dar labai toli iki gražaus žaidimo. Nors ir šiandien buvo gerų minučių. Apie komandą taip pat dar negaliu daug pasakyti.

– Ar kalbėjotės su I.Zouru apie tai, ko jis tikisi iš jūsų?
– Nekalbėjome, nebuvo kada. Šįryt dar buvau medicininėje apžiūroje, be to, dar namus reikia išsirinkti. Daug rūpesčių.

Komentarai