I.Zouros: „Kartu treniravomės vos valandą, todėl iš dalies esu patenkintas“ 0

Ignas Giedraitis, Krepsinis.net

Kauno „Žalgiris“ nesėkme atidarė naująjį sezoną. Ilias Zouro auklėtiniai namuose 58:79 neatsilaikė prieš Kazanės „Unics“ krepšininkus.

Po rungtynių Lietuvos čempionų vyriausiasis treneris per daug nepyko ant savo auklėtinių ir iš dalies buvo patenkintas jų pasirodymu, kadangi, pasak graiko, kartu žaidėjai treniravosi vos valandą. Specialistas taip pat pabrėžė, kad komandoje šį sezoną svarbesnį vaidmenį užims ir jaunieji žalgiriečiai, kuriems bus leista pasireikšti šalies pirmenybėse.

„Pirmiausia noriu padėkoti visiems sirgaliams, kurie atėjo palaikyti komandos. Nuo pirmos dienos sakiau, kad mums reikalingas visų palaikymas arenoje. Buvo gerų momentų, blogų momentų, buvo ir ypač blogų. Apie šios dienos rungtynes daug pasakyti negalima – pirma pralaimėjimo priežastis yra ta, kad kartu treniravomės vos 1 valandą, ir tai be Siimo-Sanderio Vene ir Kšištofo Lavrinovičiaus.

Per vieną valandą yra labai sunku perprasti tiek puolimo, tiek gynybos filosofiją, todėl esu dalinai patenkintas. Mums reikia laiko ir esu įsitikinęs, kad mes žaisime tikrai gerą žaidimą bei demonstruosime gerą gynybą, tiesiog reikia laiko ir kantrybės. Turime daug naujokų, kurie maždaug po mėnesio bus pilnai pasiruošę. Jie yra geri, patyrę žaidėjai. Taip pat yra jaunų, energingų žaidėjų. Turime būti pasiruošę tada, kada reikia. Esame priversti skubėti, nes Eurolyga prasidės už dviejų savaičių, bet po mėnesio būsime visiškai pasiruošę. Dar kartą dėkoju fanams, nes jų palaikymo ir pilnos „Žalgirio“ mums reikia.

Pažadu, kad kiekvienose rungtynėse bus 12 kovotojų, visi žaidėjai žino, ką reiškia žodis „Žalgiris“ ir kovos iki paskutinės minutės. Galbūt bus blogų dienų, bus ir gerų, nes tai krepšinis, bet galima pažadėti, kad visi žaidėjai atiduos 200 procentų jėgų aikštelėje“, – teigė I.Zourosas.

– Klubą papildė Šarūnas Jasikevičius. Koks jam numatytas vaidmuo komandoje?
– Visų pirma, galima sakyti, kad jis yra geriausias įžaidėjas Europoje žaidžiant du prieš du, turi labai aukštą krepšinio supratimo lygį, daug patirties, yra lyderis, kovotojas, bet šiuo metu nėra geriausios sportinės formos. Šiandien Šarą naudojau per daug, nei reikėtų tokiose rungtynėse. Tikimės, kad jis bus lyderis aikštelėje, padės jauniems žaidėjams. Svarbiausia yra komanda, todėl visi dirbs kartu ir stengsis kuo labiau prisidėti prie gerų rezultatų, nes komandoje yra daugiau gerų žaidėjų. Šaras yra kaip labiausiai subrendęs vynas. Nereikia pamiršti Pauliaus Jankūno, Roberto Javtoko, Tado Klimavičiaus, Martyno Pociaus. Pasitikiu jais visais, taip pat ir jaunaisiais žalgiriečiais.

– Turite 16-17 žaidėjų, ar galvojate apie galutinį dvyliktuką?
– Svarbiausia yra jauniems žaidėjams tobulėti. Kai jie treniruojasi prieš aukšto lygio žaidėjus treniruočių metu, tobulėjimas vyksta žymiai sparčiau nei ne aišku kokio lygio klubuose. Jiems bus suteikiama daug žaidybinio laiko vietinėje lygoje. Jie yra talentingi, tačiau jiems taip pat reikia laiko.

– Ar iš Lietuvos rinktinės sugrįžę žaidėjai yra pavargę?
– Žinoma, tačiau nėra laiko, būtina įvesti juos į žaidimą. Po vienos treniruotės jiems sunku, kartais pamiršdavo derinius, strigdavo žaidimas, tačiau nėra laiko ir jie turi pradėti žaisti. Toks yra rinktinės žaidžiančių žaidėjų gyvenimas. Varžovų komandoje Nikos Zisis taip pat rungtyniavo Europos čempionate su Graikijos rinktine. Reikia suprasti, nes jie dirbo visą vasarą. Žinoma, sezonas jiems bus banguotas. Lietuvos rinktinėje jie atrodė gerai, vyravo greitas žaidimas, darbas gynyboje, tačiau jų pagalbos reikia ir mums, todėl tuo ir pasinaudojome.

Komentarai