M.Pocius: „Pradedame naujo sezono darbą“ 0

Lina Skersytė, Krepsinis.net

Po dvejų metų pertraukos į Kauno „Žalgirį“ sugrįžęs Martynas Pocius jau teigia spėjęs pamiršti prieš kelias savaites Slovėnijoje Europos čempionate iškovotą sidabro medalį.

Gynėjas šiuo metu jau pluša kauniečių treniruotėse ir stengiasi kuo greičiau perprasti naujus komandos derinius bei prisitaikyti prie naujų žaidybinių schemų. Žalgirietis teigė, kad Europos čempionato emocijos jau atslūgo, o sidabro medalis – giliai padėtas.

M.Pocius sutiko pasidalinti mintimis apie praėjusį Europos čempionatą, artėjantį sezoną bei iškeltus komandai tikslus, būsimą Eurolygos grupės lyderę ir savo didžiausią norą nepatirti rimtų traumų.

– Ar emocijos po Europos čempionato jau atslūgo? Turbūt sidabro medalis dabar džiugina labiau nei tik pasibaigus čempionatui?
– Jau ir tas sidabras užmirštas. Kai buvo laisvos tos dvi ar trys dienos, buvo galimybė nuo visko atitrūkti, įvertinti viską, dabar viskas atrodo labai smagiai. Galbūt šiuo sidabro medaliu dar labiau bus galima pasidžiaugti daug vėliau, kažkada, dabar tam net nėra laiko. Prasidėjo sezonas, rungtynės, naujas klubas, todėl reikia prisitaikyti prie komandos, trenerio, naujų sistemų. Medalis seniai padėtas giliai į spintą.

– Užteko laiko atsigauti po čempionato ir pradėti dirbti su „Žalgiriu“?
– Visada poilsio norisi kuo daugiau. Visiems žaidėjams to norisi ir tai yra normalu. Ir man pačiam norėtųsi, tačiau jau ne pirmi metai tokie, ne pirma vasara. Žinau, kad nėra tos prabangos, nėra laiko pailsėti. Tiesiog reikia pradėti sezono darbą.

– Galbūt jau teko kalbėtis su treneriu ar klubo vadovybe apie šio sezono tikslus?
– Dar neteko. Mažai laiko praėjo, pats sužaidžiau tik vienose rungtynėse, todėl apie konkrečius tikslus dar anksti kalbėti.

– Tačiau galima teigti, kad Lietuvos čempionų titulas bus vienas iš klubo tikslų?
– Žinoma. „Žalgiris“ yra tokia komanda, kuri visą laiką bent jau vietiniuose frontuose išsikelia aukščiausius tikslus. Apie Eurolygą kalbėti dar anksti. Pirmiausiai reikia komandai priprasti vienas prie kito, „apsičiupinėti“. Sezonas ilgas, todėl žiūrėsim, kaip viskas bus.

– Kalbant apie Eurolygos grupę, kurioje žaisite, kokias komandas šiuo metu įvardintumėte kaip grupės lyderes?
– Atvirai sakant, aš dar nelabai žinau savo komandos derinius, todėl apie kitus kalbėti dar sunkiau. Žinoma, galima teigti, kad Madrido „Real“ ekipa bus grupės lyderė, bet čia, žinoma, tik teoriškai galima taip kalbėti. Viskas, kaip sakoma, dėl pavadinimo, viena komanda stipri, kita ne. Čia šiek tiek panašu ir į nacionalines rinktines, dabar visi moka žaisti krepšinį, todėl silpnų ar stiprių varžovų nebėra. Prieš visus reikia kautis, o Eurolyga yra labai stipri lyga, kurioje bet kada gali pralaimėti.

– Jums pačiam praėjęs sezonas nebuvo itin sėkmingas, buvote patyręs rimtą traumą. Ko tikitės iš šio sezono?
– Mano pagrindinis noras tas, kad nebūtų traumų, kad būčiau sveikas. Jei būsiu sveikas, tai tikiuosi, kad viskas susistatys į savo vėžes, tada bus normalus ir geras sezonas. Čia pagrindinis dalykas. Noriu išvengti rimtų traumų.

– Jau turėjote treniruočių su jaunimu, kurio komandoje šį sezoną itin daug. Kaip vertinate jaunuosius žaidėjus?
– Jaunimas tikrai talentingas, tačiau aš juos dar nepakankamai mačiau, kad galėčiau drąsiai vertinti. Matysime, kaip bus, bet aš tikiuosi, kad viskas bus gerai.

– Tokio kalibro žaidėjas kaip Šarūnas Jasikevičius turbūt bus svarbus žaidėjas ne tik aikštelėje, bet suteiks ir naudingų patarimų bei pasidalins patirtimi?
– Žinoma. Šarūnas yra labai patyręs žaidėjas. Aš manau, kad ateityje jis bus ir geras treneris. Jis jau dabar su savo patirtimi ir žaidimo supratimu labai daug padeda komandai.

Komentarai