Zoologijos sodui kvietė aukoti ir „Žalgirio“ krepšininkai 0

Vienintelio Lietuvoje zoologijos sodo darbuotojai braukė ašaras, žiūrėdami kaip televizijos eteryje sukasi skaitliukas, skaičiuojantis, kiek lėšų jų prižiūrimų gyvūnų gyvenimo sąlygoms pagerinti padovanojo lietuviai. Prie kilnios misijos ir akcijos „Pirk dramblį“ prisidėjo ir Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubas.

Penktadienį į zoologijos sodą Kšištofas Lavrinovičius, Martynas Pocius ir Robertas Javtokas atvyko ne tuščiomis. Jie dovanų atvežė kamuolių ir krepšinio lentą, papuoštą visų žalgiriečių parašais.

Televizijos transliacijos metu žalgiriečiai krepšinio lentą pritvirtino prie ruonio baseino kraštą, o į vandenį sumetė visus nedidelius guminius kamuolius. Trylikos metų ruonis kiek pabūgo nematytų žaislų, tačiau jį itin pradžiugino į baseiną krepšininkų sumestos žuvelės.

„Gyvūnus mylintieji geriau elgiasi ir su žmonėmis“, – šventės metu sakė K.Lavrinovičius.

Akcija „Pirk dramblį“ buvo bene reikšmingiausia per visą įstaigos gyvavimo 75-metį. Pademonstruodami dėmesį ne tik žalgiriečiai, bet ir visos Lietuvos gyventojai parodė, jog jiems svarbu, kaip šalį reprezentuojanti įstaiga atrodo Europos kontekste.

Akcijos finalas vyko penktadienį. Jis prasidėjo Lietuvos zoologijos sode, kur atidarytas lapėms skirtas naujas voljeras. Vėliau akcija „Pirk dramblį“ persikėlė į Kauno sporto halę, kur televizijos tiesioginio eterio metu, Lietuvos zoologijos sodui paaukota apie 400 tūkst. litų.

Komentarai