„Eurolygos“ žurnalui – žalgiriečių komplimentai 0

Marius Bagdonas, www.kaunodiena.lt

Eurolygos sezoną kitą savaitę pradedančius Kauno „Žalgirio“ krepšininkus pradžiugino šeštadienį prekyboje pasirodęs „Kauno dienos“ išleistas specialus žurnalas „Eurolyga“.

Žurnalas krepšininkus vakar pasiekė per rytinę treniruotę. „Eurolygoje“ pateikiama kiekvieno žalgiriečio asmeninė anketa, kurioje galima sužinoti ne tik įdomių biografijos faktų, tačiau ir rasti atsakymus į tokius klausimus, kokiu didžiausiu greičiu kuris nors „Žalgirio“ dabartinės sudėties žaidėjas yra važiavęs automobiliu, kuris iš jų pasižymi geriausiais kulinariniais sugebėjimais, kurį komandos draugai deleguotų reklamuoti apatinių ar siųstų į turgų derėti dėl bulvių kainos.

„Eurolygos“ žurnale taip pat pateikiama kiekvienos turnyre dalyvaujančios komandos analizė, išsamūs interviu su „Žalgirio“ klubo direktoriumi Pauliumi Motiejūnu ir vyriausiuoju treneriu Ilias Zouru, viso sezono tvarkaraštis ir išskirtinė publikacija apie „Žalgirio“ klubo buvusių žaidėjų tolesnių karjerų kelius ir klystkelius.

Bene didžiausią susidomėjimą naujuoju leidiniu rodė savo svajonių komandos marškinėlius šiemet pagaliau užsivilkęs 37-erių veteranas Šarūnas Jasikevičius. Laisvalaikiu skaityti mėgstantis įžaidėjas ne tik įdėmiai perskaitė savo ir komandos draugų asmenines anketas, tačiau ir pabandė atsakyti į skaitytojams skirtos viktorinos klausimus. Suradę teisingus atsakymus laimingieji galės tikėtis laimėti dviem asmenims galiojantį metinį abonementą į visas „Žalgirio“ rungtynes.

„Netikiu, kad padarytum tiek pritraukimų“, – savo komandos draugui Robertui Javtokui replikavo „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas. Vidurio puolėjas savo asmeninėje anketoje nurodė, kad nesunkiai prisitrauktų 25 sykius. „Mėgstamiausia vieta Kaune nurodei piceriją turbūt tikėdamasis, kad gausi didesnę nuolaidą“, – toliau šalia sėdėjusį bendraklubį per dantį traukė P.Jankūnas.

Automobiliams neabejingas R.Javtokas, beveik visų žalgiriečių nuomone, būtų geriausias pagalbininkas, jei kelyje netikėtai būtų pradurta padanga ar išbėgtų tepalas. Paties vidurio puolėjo akys nepraslydo pro Martyno Pociaus anketą. „Jis čia atrodo toks raumeningas tarsi Rembo. Iš kur tokie bicepsai? Reikės patikrinti“, – šypsojosi „centras“.

„Matau, kad prie kiekvieno žaidėjo palikta vieta ir autografui. Tai dabar pirmosiomis savaitėmis neatsiginsime sirgalių, kurie norės surinkti visų žaidėjų parašus“, – šypsojosi Vytenis Lipkevičius.

Trauma ir sugipsuota ranka nesutrukdė žurnalo pavartyti ir Kšištofui Lavrinovičiui. „Reikės pasilikti žurnalą ir po kelerių metų parodyti savo vaikams, koks tėtė buvo ne tik jaunas ir gražus, bet ir protingas“, – kaip visuomet šmaikštumu išsiskyrė Brolis.

Traumuotą rankos traumą besigydantis puolėjas smalsiai apžiūrinėjo kiekvieną žurnalo puslapį, o po to instinktyviai čiupo į rankas kamuolį ir, baudos aikštelėje atlikęs dvižingsnį, kaire ranka paleido kamuolį į krepšį. „Formos, kaip matote, nepraradau“, – komandos draugams sušuko aukštaūgis.

Komentarai