Žalgiriečiai prieš Eurolygos startą: „Kovosime iki paskutinės sekundės“ 0

Zigmas Jurevičius, www.kaunodiena.lt

Eurolygos traukinys artėja Kauno link. Kauno „Žalgirio“ krepšininkai jau penktadienį pradės tarptautinių varžybų sezoną. Pirmąjį iššūkį kauniečiams jų tvirtovėje mes ne bet kas, o karališkasis klubas – Madrido „Real“.

Komanda be silpnų vietų

„Komanda be silpnų vietų“, – vienu sakiniu būsimąjį priešininką apibūdino Martynas Pocius.

Žalgirietis žino, ką kalba – Madride jis praleido dvejus metus.

Tačiau komandų be silpnų vietų nėra. Tai M.Pocius supranta, tad ir trečiadienį įdėmiai klausė ekipos vairininko Ilias Zouro nurodymų, kad trenerio padedamas kuo geriau pasirengtų startinei Eurolygos akistatai.

„Stebėjau keletą „Real“ rungtynių jau šį sezoną. Galiu pasakyti, kad komanda nuo praėjusių metų nė kiek nesuprastėjusi. Sudėtis liko beveik ta pati, branduolį išlaikė ir net pasistiprino keliais žaidėjais, – vardino M.Pocius. – Jie puikiai susižaidę ir demonstruoja labai gerą krepšinį“.

Žalgiriečio teigimu, būtent susižaidimo dar trūksta kauniečiams, tačiau sezonas ilgas, tad laiko tikrai pakaks.

Aukštaūgis – optimistas

„Esame gerai nusiteikę ir neblogai pasirengę. Stengsimės padovanoti pergalę“, – ekipos draugus drąsino Robertas Javtokas.

Vidurio puolėjas pripažino, kad „Real“ pajėgumas nekelia abejonių, bet žalgiriečiai turės vieną neabejotiną privalumą – namų sienas, kurias drebins tūkstančiai jų sirgalių.

„Tokio priešininko šį sezoną dar neturėjom. Pasitikrinsime savo dabartinę sportinę formą“, – kalbėjo jis.

I.Zouros: laikas dirba mūsų naudai

„Esame laimingi, kad Eurolyga prasideda“, – šyptelėjo I.Zouros.

Treneris apie penktadienio varžovą taip pat atsiliepė pagarbiai.

„Neveltui jie praėjusį sezoną laimėjo ACB čempionatą, žaidė Eurolygos finale. „Real“ krepšininkai ne pirmus metus žaidžia kartu, todėl idealiai supranta vienas kitą, jų veiksmai puolant ir ginantis nušlifuoti iki automatikos“, – dėstė graikas.

„Mes dar nesame visiškai pasirengę, ieškome savo žaidimo, bet laikas dirba mūsų naudai. Juo labiau, kad tokiame mače mes jėgų netaupysime. Kovosime iki pat paskutinės sekundės. Negalime nuvilti arenos, kuri, neabejoju, bus pilna“, – žadėjo jis.

Pirmosios „Žalgirio“ Eurolygos rungtynės prasidės penktadienį 19.45 val. „Žalgirio“ arenoje.

Komentarai