Kauno „Žalgiris“ – Madrido „Real“: įdomūs faktai 0

Kauno „Žalgirio“ ekipos Eurolygos starte laukia tituluotasis Madrido „Real“ klubas. Pajėgiausių Lietuvos ir Ispanijos komandų rungtynės pastaruoju metu kelia didžiulį susidomėjimą, tad aistruolių antplūdžio Kaune laukiama ir pirmojoje Eurolygos dvikovoje.

Jau šiandien ilgą istoriją turinčių komandų žaidėjai susirems petys į petį Kauno „Žalgirio“ arenoje. Prieš mačą Žalgiris.lt Jums pateikia įdomiausius faktus apie artėjančios dvikovos dalyvius.

Kauno „Žalgiris“:

Net 5 „Žalgirio“ žaidėjai turės progą debiutuoti Eurolygoje. Tai – Justinas Dentmonas, Kasparas Vecvagaras, Mindaugas Kupšas, Tomas Dimša ir Vytenis Čižauskas. Martynas Pocius gali pratęsti pataikytų baudų seriją Eurolygoje. Lietuvis iš eilės pataikė jau 15 baudos metimų. M.Pocius aikštelėje susitiks su buvusiais komandos draugais – Rudy Fernandezu, Felipe Reyesu, Nikola Mirotičiumi, Sergio Rodriguezu, Jaycee Carrollu, Sergio Llullu, Dontaye Draperiu, Tremmellu Dardenu ir Marcusu Slaughteriu. J.Dentmonas taip pat sutiks buvusį komandos draugą. Amerikietis kartu su graiku Ioanniu Bourousiu vilkėjo Milano „Emporio Armani“ marškinėlius. Tiesa, kartu jie sužaidė vos trejas rungtynes. Tadas Klimavičius į prestižiškiausią Senojo žemyno turnyrą grįžta po metų pertraukos. Visą praėjusį Eurolygos sezoną praleido dėl kelio traumos. „Žalgirio“ kapitonui Pauliui Jankūnui trūksta tik 14 atkovotų kamuolių iki 900 atkovotų kamuolių rungtyniaujant Eurolygoje. Pasiekęs šį skaičių jis taptų vos dešimtuoju tai padariusiu žaidėju visoje Eurolygos istorijoje. P.Jankūnui iki 1400 taškų reikia tik 23 taškų, o iki rezultatyviausiųjų 35-uko trūksta viso labo 7 taškų. Dabar jį lenkia Bootsy Thorntonas su 1378 taškais ir Nikola Prkačinas su 1383 taškais. Kitam Kauno ekipos bokštui Robertui Javtokui reikia blokuoti 4 varžovų metimus, jog pasiektų 100 blokų skaičių rungtyniaujant Eurolygoje. Madrido „Real“:

S.Rodriguezui iki 300 rezultatyvių perdavimų Eurolygoje trūksta tik 6, o iki daugiausiai rezultatyvių perdavimų atlikusių žaidėjų 25-uko ispanui reikia 26 tikslių perdavimų. S.Llullui iki tokio paties (300) skaičiaus rezultatyvių perdavimų trūksta vos 4, o siekiant patekti į geriausiųjų 25-uką – 24 rezultatyvių perdavimų. Praėjusį sezoną N.Mirotičius Kaune gerino tiek asmeninius, tiek Eurolygos rekordus. Jaunasis „Real“ puolėjas „Top 16“ etapo rungtynėse pasiekė savo rezultatyvumo rekordą – 31 taškas, jis taip pat pridėjo 11 atkovotų kamuolių ir surinkęs 37 naudingumo balus tapo „Top 16“ dešimtojo turo naudingiausiu žaidėju. N.Mirotičius rungtynėse Kaune pataikė net 18 baudos metimų paeiliui, taip pasiekdamas dar vieną Eurolygos rekordą. J.Carrollas yra realizavęs 12 baudos metimų iš eilės. T.Dardenas iš „Žalgirio“ į „Real“ persikėlė kovo mėnesį ir artėjančiose rungtynėse susitiks su buvusiais komandos draugais – Vyteniu Lipkevičiumi, T.Klimavičiumi, P.Jankūnu, R.Javtoku ir traumuotu Kšištofu Lavrinovičiumi. T.Dardenas yra pataikęs bent vieną tritaškį jau 6 Eurolygos rungtynėse iš eilės. I.Bourousis Eurolygoje jau 117 kartų apdovanojo varžovus „stogu“ ir jam trūksta tik 4 blokuotų metimų, jog pakiltų į septintąją vietą. M.Slaughteris, rungtyniaudamas prieš „Žalgirį“, pasiekė savo asmeninį rekordą Eurolygoje. Jis blokavo net 4 žalgiriečių metimus. Salah Mejri gali debiutuoti Eurolygoje ir taip tapti pirmuoju Eurolygos istorijoje žaidžiančiu krepšininku iš Tuniso. http://www.youtube.com/watch?v=Prx9xCXPOjI

Komentarai