Š.Jasikevičus: „Real“ nėra mūsų konkurentai B grupėje“ 0

Mantas Bertulis, „BasketNews.lt“ korespondentas

Šarūnui Jasikevičiui Madrido „Real“ komanda yra puikiai pažįstama. Praėjusį sezoną „Barcelona“ ekipoje praleidusiam 37 metų įžaidėjui Ispanijos čempionato finale teko pripažinti „karališkojo“ klubo pranašumą.

Kauno „Žalgirio“ atakų organizatorius rado teigiamų dalykų mače, nors Lietuvos čempionai jį ir pralaimėjo 63:83. Š.Jasikevičius džiaugėsi, jog tokioje ankstyvoje sezono stadijoje teko susitikti su pajėgia Ispanijos komanda.

Gynėjas prasitarė, kad susitikimas su „Real“ ekipa buvo lyg gera treniruotė, nes nugalėtojas buvo aiškus visą laiką.

Š.Jasikevičius per 22 minutes pelnė 13 taškų (1/3 dvitaškių, 3/5 tritaškių, 2/2 baudų), atliko 2 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 1 kamuolį, išprovokavo 3 pražangas, 5 kartus suklydo, 2 sykius prasižengė bei surinko 8 naudingumo balus.

– Kuo šiandien varžovai buvo geresni už jus? – tinklalapis „BasketNews.lt“ paklausė Š.Jasikevičiaus.
– Nereikia niekam meluoti, „Real“ yra aukštesnio lygio komanda. Mums pasisekė, kad pirmąsias Eurolygos rungtynes žaidėme su jais. Tai pats geriausias dalykas, kuris galėjo mums šiandien nutikti – žaisti su tokio lygio komanda. Jeigu būsime atviri – „Real“ nėra mūsų konkurentai B grupėje. Mums tai buvo labai gera treniruotė ir pamoka.

Aišku, buvome nelabai pasiruošę, bet buvo malonu žiūrėti kaip vyrai kovojo. Šiai dienai nesame pasiruošę kovoti su Madrido komanda ir tai matėsi aikštelėje. Atlikome keletą spurtų, tačiau rungtynių laimėtojas buvo aiškus visą laiką.

– Norite pasakyti, jog iš karto buvote susitaikę su pralaimėjimu?
– Ne, nebuvome, bet žinai, kad esi nelabai pasiruošęs ir t.t. Kai kurie žaidėjai prie komandos yra prisijungę jau seniai ir matėsi, kaip jie kovojo, stengėsi. Aišku, visi stengėsi ir norėjo laimėti, bet buvo sunku. Todėl žaisti su „Real“ pačioje sezono pradžioje yra labai gerai. Dar ir savaitgalį būtų gerai su jais žaisti. Tokios pamokos mums visiems bus tik į naudą.

– Ar klaidų skaičių įmanoma sumažinti?
– Aišku. Su tokiu klaidų kiekiu nenugalėsime nieko. Būtent čia pasireiškia treniruočių stoka ir nesusiklausimas. Momentais kai kurie iš mūsų lindo ten, kur apskritai nebuvo tarpo. Madrido komandos krepšininkai yra puikūs kamuolių perėmimo bei greitų atakų specialistai, o mes šiandien su tuo nesusitvarkėme.

– Ar dažnai žaidžiate atakuojančiu gynėju?
– Šiandien iš 22 minučių gal kokias 3 minutes žaidžiau šioje pozicijoje. Manau, kad savo amžiuje rungtyniauti įžaidėju esu per lėtas, bet komanda turi žaisti su tuo ką turi. Jeigu reikės žaisiu įžaidėju, jeigu reikės – atakuojančiu gynėju.

Komentarai