„EA7 Emporio Armani“ strategas dvikovą „Žalgiriu“ vadina gyvybės ar mirties klausimu 0

BasketNews.lt inf.

Milano „EA7 Emporio Armani“ vyriausiasis treneris Luca Banchi tvirtino, kad Kauno „Žalgiris“ yra vienas pagrindinių italų varžovų Eurolygos B grupėje. Šį vakarą LKL čempionai Italijos madų sostinėje sieks pirmosios pergalės.

„Rungtynės su „Žalgiriu“ mums yra gyvybės ar mirties klausimas, – tvirtino L.Banchi. – Jei Stambulo „Anadolu Efes“ ir Madrido „Real“ geriausios komandos šioje grupėje, likusios keturios ekipos kausis iš visų jėgų dėl patekimo į „Top 16“ etapą.“

Praėjusią savaitę vykusiose pirmosiose Eurolygos rungtynėse „EA7 Emporio Armani“ išvykoje 67:87 nepasipriešino Stambulo „Anadolu Efes“, o „Žalgiris“ 63:83 neprilygo Madrido „Real“.

„Tai vos antrasis susitikimas, bet tikimės pademonstruoti gerų ženklų, kuriuos rodėme Varezėje vykusiose Italijos lygos rungtynėse, – sakė „EA7 Emporio Armani“ strategas. – „Žalgiris“ – labai patyrusi komanda, kurioje rungtyniauja Eurolygą laimėję žaidėjai.

Noriu, kad visi suprastų, kokios didelės svarbos mums yra šios rungtynės. Dabar labai svarbu iškovoti pergalę, nes priešakyje laukia du mačai išvykose.“

„EA7 Emporio Armani“ puolėjas Davidas Mossas tvirtino, kad Milano krepšininkai aikštėje turės būti alkani ir degti noru nugalėti „Žalgirį“.

Įdomūs faktai

D.Mossas ir Kšištofas Lavrinovičius 2010-2012 m. gynė Sienos „Montepaschi“ garbę. Jie du kartus tapo Italijos čempionais, o 2011 m. nuvedė komandą į Eurolygos finalo ketverto turnyrą. Per trylika Eurolygos rungtynių paeiliui Keithas Langfordas pelnė dviženklį taškų skaičių. Per pastaruosius 23 mačus K.Langfordas net 22 kartus įmesdavo bent po dešimt taškų. K.Langfordas su „Žalgiriu“ rungtyniavo šešis kartus ir vidutiniškai pelnydavo po 19,7 taško (52 proc. dvitaškių, 42 proc. tritaškių ir 22 naudingumo balai). Kai K.Langfordas vilkėjo Maskvos srities „Khimki“ marškinėlius, mače su „Žalgiriu“ pasiekė kelis karjeros rekordu ir tapo Eurolygos savaitės žaidėju. 2010 metų gruodį į Kauno ekipos krepšį amerikietis per 43 minutes įmetė 35 taškus, atkovojo 8 kamuolius ir padėjo rusams pasiekti pergalę – 93:89. K.Langfordas buvo „Žalgirio“ aukštaūgių Roberto Javtoko ir Pauliaus Jankūno komandos draugas, kai 2009-2010 m. sezone visi trys krepšininkai rungtyniavo „Khimki“ klube. Angelo Gigli vienas geriausių karjeros mačų sužaidė prieš „Žalgirį“ per savo debiutinį sezoną – 2006-2007 m. Tuomet A.Gigli vedama Trevizo „Benetton“ ekipa nugalėjo Kauno Klubą, o italas pelnė 16 taškų, atkovojo 6 kamuolius ir surinko 25 naudingumo balus. „Žalgirio“ įžaidėjas Justinas Dentmonas sužaidė trejas rungtynes „EA7 Emporio Armani“ gretose 2012 m. gegužę. Jis žaidė kartu su dabartiniais Milano komandos žaidėjais Nicolo Melli ir Alessandro Gentile. Eurolygoje Šarūnas Jasikevičius pataikė dvylika baudų paeiliui. Jis yra visų laikų taikliausias Eurolygos baudų metikas (92 proc.). Š.Jasikevičiui trūksta penkių rezultatyvių perdavimų, kad gynėjas taptų ketvirtuoju krepšininku, kuris pasiekė 700 rezultatyvių perdavimų ribą per visą Eurolygos istoriją. Nuo 2012 m. vasario Martynas Pocius neprametė nė vienos baudos ir pataikė jau penkiolika paeiliui. P.Jankūnui trūksta šešių atkovotų kamuolių, kad taptų dešimtuoju žaidėju, atkovojusiu 900 kamuolių per visą Eurolygos istoriją. Iki šimtojo bloko R.Javtokui trūksta keturių blokuotų metimų.

Komentarai