Žalgiriečiai patyrė pirmąjį pralaimėjimą LKL čempionate 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai buvo beveik panaikinę 26 taškų deficitą, bet per paskutinįjį kėlinį parodyto kovingumo pergalei neužteko. Žalgiriečiai Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionato rungtynėse nusileido Šiaulių „Šiaulių“ komandai 78:79 (20:24, 9:23, 18:17, 31:15).

Mačą dviem aštriais prasiveržimais pradėjo Justinas Dentmonas (4:0). Netrukus po dvitaškį pelnė Robertas Javtokas ir Paulius Jankūnas, iš toli taikliai atakavo Martynas Pocius, bet tris tritaškius iš eilės pataikė Darius Pakamanis ir „Šiauliai“ išsiveržė į priekį 13:11. Rezultatą lygino varžovo gynybą įveikęs R.Javtokas ir jį pakeitęs Mindaugas Kupšas, kuris dėjimu sudrebino šiauliečių krepšį (15:15). Po to greitą ataką po puikaus J.Dentmono perdavimo užbaigė Vytenis Lipkevičius, vos pasirodęs aikštelėje tritaškį smeigė Artūras Milaknis (20:17), tačiau pirmojo kėlinio pabaiga sėkmingiau susiklostė svečiams – 20:24.

Per antrojo kėlinio pirmąsias 6 minutes „Žalgirio“ gretose vienintelis Tadas Klimavičius po Vytenio Čižausko perdavimo pelnė taškus. Kitos mūsiškių atakos nebuvo rezultatyvios – kamuolys vis išsisukdavo iš krepšio arba patys kauniečiai atiduodavo jį varžovams. „Šiauliai“ šią atkarpą laimėjo 15:2 ir pirmavo 37:22. Tritaškį pataikęs P.Jankūnas ir ryžtingai prasiveržęs V.Lipkevičius nutraukė taškų sausrą, tačiau įsižaidę šiauliečiai nemažino apsukų ir vis tiek padidino savo pranašumą – 45:27. Pirmieji Vaido Kariniausko taškai oficialiose rungtynėse vilkint „Žalgirio“ aprangą mažai guodė šeimininkų aistruolius – 29:47.

„Žalgirio“ bėdos tęsėsi ir prasidėjus trečiajam kėliniui. Nors V.Lipkevičius sumetė baudas, tikslą pasiekdavo net ir ant lanko pašokinėję svečių tolimi metimai – 31:57. Galiausiai „Žalgirio“ areną išjudino J.Dentmonas, atlikęs perdavimą T.Klimavičiaus dėjimui ir įmetęs po virtuoziškos verpstės – 35:57. Iš krepšio išsisukusį tritaškį J.Dentmonas kompensavo perimtu kamuoliu ir lengvais taškais, užsivedė ir su pražanga įmetė P.Jankūnas, o puikią gynybą vainikavo M.Pociaus dvitaškis greitoje atakoje – 42:57. Kelias minutes taškų nepelnę „Šiauliai“ vėl pasižymėjo, kol M.Pociaus baudų metimai ir Siim-Sander Vene dvitaškis užbaigė lygų trečiąjį kėlinį – 47:64.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje žalgiriečiai sukaupė paskutinius valios likučius ir pabandė atlikti žygdarbį. A.Milaknis šovė tritaškį, P.Jankūnas pridėjo 4 taškus, o T.Klimavičius pelnė dvitaškį su pražanga – 57:68. V.Lipkevičius beveik perėmė kamuolį, bet jo nepavyko išsaugoti ir D.Pakamanis pataikė itin skausmingą tritaškį. Visgi, tuo pačiu atsakė ir J.Dentmonas bei A.Milaknis, sumažinę skirtumą iki 10 taškų – 63:73. Tą patį baudų metimais darė J.Dentmonas ir P.Jankūnas – 67:77. Likus žaisti kiek mažiau nei 3 minutes į aikštę grįžęs M.Pocius iškart įkalė tritaškį, o apsigynus J.Dentmonas užbaigė greitą ataką ir dar sumažino atsilikimą – 72:77. Po minutės pertraukėlės J.Dentmonas vėl atliko tą patį (74:77), žalgiriečiai apsigynė dar porą kartų ir M.Pocius, vos mindamas tritaškio liniją, priartino komandą iki minimumo – 76:77. Netaiklus buvo ir dar vienas šiauliečių metimas likus 10 sekundžių, bet mūsiškiai neatsikovojo kamuolio ir svečiai baudomis padidino persvarą iki 3 taškų (76:79). Paskutinei atakai „Žalgiris“ turėjo 5,6 sekundės, per kurias pražanga buvo sustabdytas M.Pocius. Jis bandė nepataikyti antrojo baudos metimo, bet šis pasiekė tikslą nuo lentos ir „Žalgiris“ pralaimėjo 78:79.

„Žalgiris“: J.Dentmonas 17 (6/8 dvit., 9 rez. perd., 5 per. kam.), M.Pocius 15, P.Jankūnas 14 (7 atk. kam.), A.Milaknis 9, T.Klimavičius 7 (3/3 dvit., 7 atk. kam.), V.Lipkevičius 6 (4 rez. perd.), R.Javtokas 4 (7 atk. kam.), V.Kariniauskas 2, S.Vene 2, M.Kupšas 2, V.Čižauskas 0.

„Šiauliai: D.Needhamas 18 (3 per. kam.), D.Pakamanis 16 (6 atk. kam., 5 rez. perd.), J.Dillardas 12 (6 atk.kam., 4 rez. perd.), V.Šulskis 11 (4/5 dvit., 5 atk. kam.).

Komentarai