S.Štombergas: „Žalgiris“ yra mūsų garbė ir mes turime jį išlaikyti aukštumoje“ 0

Marius Bagdonas, www.kaunodiena.lt

Pirmadienis Kauno „Žalgirio“ komandoje buvo paženklintas pasikeitimų. Žalgiriečiai atsisveikino su vilčių nepateisinusiu vyriausiuoju treneriu Ilias Zouru. Vyriausiojo trenerio postą nuo šiol užims Saulius Štombergas.

„Situacija klube yra nelengva. Sezono startas sunkus, o rezultatai nedžiugina. Privalome rasti išeitį“, – per spaudos konferenciją šiandien sakė naujasis „Žalgirio“ treneris S.Štombergas.

– Ar nujautėte, kad galite taip greitai perimti komandos vairą? – paklausėme stratego.
– To neįsivaizdavau, šis sprendimas yra labai netikėtas. Man nėra lengva priimt šį pasiūlymą, tačiau trenerių toks darbas. Už gerus rezultatus tave giria, kai blogi rezultatai – tenka išeiti. Reikia dirbti, pagerinti rezultatus ir žaidimą. Turime patobulinti tiek gynybą, tiek puolimą. Tikiuosi, kad mums pavyks. „Žalgiris“ yra mūsų garbė ir mes turime jį išlaikyti aukštumoje.

– Ar ketinate daugiau pasitikėti jaunaisiais žalgiriečiais, tarkim Vyteniu Čižausku?
– Daugumą jaunų žaidėjų aš esu treniravęs, su vyresniais pats esu žaidęs. Visus pažįstu labai gerai. Tikiuosi, kad bendrą kalbą su kiekvienu komandos nariu rasiu greitai ir išreikalauti to, ko noriu, pavyks nesunkiai. Visi suprantame, kad turime nemažai ką pagerinti. Galbūt kai kas negavo šanso pasireikšti ir negalėjo atsiskleisti. Mano uždavinys bus padėti jiems atsiskleisti. Jauni „Žalgirio“ žaidėjai turi puikų šansą, nes rungtyniauja šioje komandoje. Tokia galimybė pasitaiko ne taip dažnai. Visiems suteiksiu galimybę ir tikiuosi, kad jie įrodys, kad yra šio pasitikėjimo verti.

– Ar jau apsisprendėte dėl savo asistentų?
– Viskas įvyko labai greitai. Kol kas visi trenerių štabo nariai liks komandoje, o vėliau kartu su klubo vadovybe apsispręsime. Man taip pat šis sprendimas yra labai staigus ir netikėtas. Reikia gerai apmąstyti, viską susidėlioti. Jau rytoj turėsime rimtą treniruotę, ketvirtadienį – Eurolygos rungtynės. Privalome žaisti ir greitai rasti sprendimus, kaip galėtume savo rezultatus pagerinti. Ketinu kalbėtis ne tik su savo asistentais, tačiau ir žaidėjais. Privalome rasti sprendimus.

Komentarai