Strasbūro SIG komanda – po 8 metų vėl Kaune 0

Šį ketvirtadienį „Žalgirio“ arenoje Kauno „Žalgirio“ krepšininkai priims po septynių sezonų pertraukos į Eurolygą sugrįžusią Strasbūro SIG ekipą. Prieš 8 metus šių komandų keliai susikirto Eurolygos reguliariajame sezone ir, nors prancūzai tuomet mesti didesnio iššūkio žalgiriečiams nesugebėjo, šįkart jie grįžta su naujomis ambicijomis.

Bilietus į spalio 31 d. rungtynes galima įsigyti visose Bilietai.lt kasose.

Vos kartą per visą gyvavimo istoriją Prancūzijos čempione tapusi SIG ekipa Eurolygoje su tituluočiausia Lietuvos komanda rungtyniavo dukart. Minėtame 2005-2006 m. sezone kauniečiai su prancūzais pateko į vieną grupę, kurioje „Žalgiris“ tiek namuose, tiek išvykoje palaužė tuometinius Prancūzijos čempionus. Legendinėje Kauno sporto halėje žalgiriečiai laimėjo 72:63, išvykoje – 73:68. Šiose kovose sėkmingai žaidė dabartinis Kauno „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas, o SIG gretose vienu svarbiausių žaidėjų buvo Ricardo Greeras, po pertraukos vėl vilkintis šios komandos marškinėlius.

Be akistatos su Strasbūro klubu, kauniečiams dažnai tekdavo išbandyti jėgas su Prancūzijos ekipomis. Būsimi Eurolygos čempionai 1998-1999 m. reguliariajame sezone dukart įveikė Po Ortezo „Elan Bearnais“, o štai 2006-2007 m. jau Po Ortezo klubas džiaugėsi dviem pergalėmis. 2008-2009 m. žalgiriečių kelyje – Nansi SLUC, o paskutinį kartą Kauno komanda rungtyniavo prieš Vilerbano „Asvel“. Su SLUC ir „Asvel“ komandomis pasidalyta po pergalę, tad žvelgiant į „Žalgirio“ dvikovas Eurolygoje su Prancūzijos ekipomis – rezultatas 6:4 lietuvių naudai.

Daug anksčiau „Žalgiris“, bandydamas įsiveržti į pajėgiausių Europos krepšinio klubų gretas, 1985 m. Europos taurių laimėtojų turnyro pusfinalyje nukovė „Asvel“ komandą (Kaune 84:78, išvykoje pralaimėta leistinu skirtumu 88:93).

O štai pirmosios Lietuvos ir Prancūzijos klubų rungtynės tarptautinėje arenoje buvo sužaistos 1981 m. Tuomet „Žalgiris“ įveikė Le Mano „Modeme“ ekipą rezultatu 111:87. Pirmasis Kauno komandos pralaimėjimas prieš prancūzus buvo patirtas 1985 m., kai kauniečiai nusileido Limožo CSP 104:116.

Komentarai