S.Štombergas prieš debiutą prie „Žalgirio“ vairo: „Norisi, kad žiūrovai džiaugtųsi žaidimu“ 0

Paulius Garkauskas, www.DELFI.lt

Kauno „Žalgirio“ ketvirtadienį laukia trečiosios Eurolygos rungtynes. Šis susitikimas bus Sauliaus Štombergo debiutas vyriausiojo trenerio poste. Prieš svarbias rungtynes naujasis strategas sako, kad stebuklų tikėtis neverta, tačiau žada padaryti viską, kad Kauno ekipą į savo Eurolygos sąskaitą įsirašytų pirmąją pergalę.

Sieks atgauti pagarbą

„Žalgiris“ iki šiol pralaimėjo abi žaistas rungtynes. Toks pats ir būsimųjų kauniečių varžovų, Strasbūro SIG krepšininkų pergalių ir pralaimėjimų santykis.

„Tai – pavojinga, rimta komanda. Aišku, šiandien mes, kaip „Žalgiris“, kaip komanda esame autsaideriai, grupės apačioje. Taip pat – kaip ir mūsų priešininkai. Kaip komanda, mes esame praradę pagarbos statusą – dabar visi pas mus atvažiuoja žaisti ir nugalėti. Mums reikės daug dirbti, stengtis iš visų jėgų, kad galėtume kažką pasiekti ir patekti į kitą etapą. Žinote, užsitarnauti pagarbą yra labai sunku. Prarasti – labai lengva. Mūsų laukia sunkus darbas“, – neslepia S.Štombergas.

Naujasis komandos strategas kol kas nežino, ar ketvirtadienį aikštėje pasirodys po traumos atsigaunantis Kšištofas Lavrinovičius.

„Viskas pakrypo netikėtai, užgriuvo daug rūpesčių, daug atsakomybės. Pasikeitimai jaučiasi ne tik man, bet ir šeimoje. Dirbame. Mano tikslas ir kredo – tobulėti. Kšištofas su mumis treniruojasi, stengiasi įsilieti į komandą, nes jo ilgai nebuvo. Jam daug ką reikia sužinoti, reikia pažiūrėti, kokie jo įgūdžiai likę, reikės priprasti prie komandos. Tad kol kas labai sunku pasakyti, kiek jis pasiruošęs. Neaišku, ar jis ryt žais“, – sako S.Štombergas.

Stebuklų nežada

S.Štombergas – realistas ir stebuklų per vieną dieną nežada. Be to treneris neslepia – problemų „Žalgirio“ žaidime netrūksta.

„Aš nesu kažkoks stebukladarys, kuris labai greitai kažką pakeis ir viskas labai greitai matysis. Yra problemų. Tikrai yra problemų puolime ir gynyboje. Daug klaidų darome. Darome išvadas, kaip tai sumažinti, kad žaidėjai jaustųsi geriau, kad geriau vienas kitą suprastume, nes kol kas braižo tikrai nėra. Norėtųsi žaisti laisviau, aiškiau, suprantamiau ir žiūrovai galėtų džiaugtis žaidimu. Puolimas yra puolimu, bet pagrindas yra gynyba. Mums gynyboje primeta labai daug taškų, o puolime mes esame vieni iš lyderių pagal klaidas. Taip kad yra ką dirbti ir stengtis“, – sako strategas.

Tikisi, kad permainos bus naudingos

„Žalgirio“ aukštaūgis Robertas Javtokas viliasi, kad permainos trenerio kėdėje komandai bus naudingos.

„Žaidėjai turėtų ne vertinti, o dirbti savo darbą. Įvyko kaip įvyko. Bandysime iš šios situacijos ištraukti kažką naudingo. Žinoma, visko per porą dienų nepakeisi. Kartais sukrėtimai naudingi komandai. Tikiuosi, kad taip ir bus. Mūsų darbas yra ateiti į treniruotę, treniruotis, žaisti. Trenerio darbas – suteikti motyvaciją, paruošti sistemą. Saulius Štomberas bando tai padaryti. Viskas bus matyti rungtynėse“, – sako aukštaūgis.

R.Javtokas taip pat sako, kad kol kas anksti kalbėti apie permainas, kurias į komandą įneš S.Štombergas.

„Dirbame toliau. Dabar jis turi savo žodį. Jis žino, ko iš mūsų nori. Dirbame, norime pergalės. Turime du pralaimėjimus ir trauktis jau kaip ir nebėra kur. Taip kad stengsimės atiduoti visas jėgas ir pasiekti pirmą pergalę. Žaidžiame namuose ir tikiuosi, kad tai įgyvendinsime“, – vylėsi R.Javtokas.

Komentarai