S.Štombergas: „Pavyko nuteikti žaidėjus, kad galime rungtyniauti lyg vienas kumštis“ 0

Ignas Giedraitis, Krepsinis.net

Kauno „Žalgiris“ pasiekė pirmąją pergalę šio sezono Eurolygoje. Vyriausiojo trenerio poste debiutavusio Saulius Štombergo treniruojami kauniečiai namuose 88:64 sutriuškino Prancūzijos vicečempionus – Strasbūro SIG krepšininkus.

Po pergalingų rungtynių surengtoje spaudos konferencijoje S.Štombergas džiaugėsi, jog prieš mačą pavyko tinkamai nuteikti žaidėjus, kurie aikštėje rungtyniavo vieningai ir turėdami vieną tikslą – laimėti.

„Norėčiau padėkoti žiūrovams, tokiu sunkiu momentu arenoje buvo geras palaikymas. Nelabai to ir tikėjausi. Per tą trumpą laiką nelabai ką pavyko padaryti, kažkiek pagerinome žaidimą, pavyko nuteikti žaidėjus būti komanda, lyg vienas kumštis. Labiau suveikė psichologiniai faktoriai. Pavyko apsiginti iki normos – 60 taškų, kuri leidžia komandai laimėti. Sakyčiau, kad šios pergalės pagrindas buvo gynyba. Žaidėjai tikrai gerai pasirodė – Martynas Pocius sužaidė nuostabias rungtynes, jaunimas įnešė savo indėlį, visi prisidėjo prie pergalės, kuri buvo labai svarbi“, – teigė S.Štombergas.

– Ar galima sakyti, kad Justinas Dentmonas žaidė laisviau nei anksčiau?
– Mes pagreitinome žaidimą, ypač aikštėje būnant J.Dentmonui. Prie greito puolimo sunkiau apsiginti, o jis tokį žaidimą mėgsta, nes yra amerikietiško stiliaus žaidėjas.

– Ar patinka vyr. trenerio darbas?
– Tai visai kitos pareigos, kita atsakomybė. Būdamas asistentu gauni kažkokią rolę, esi mažau atsakingas. Dabar visą atsakomybę neši ant savo pečių. Aišku prieš rungtynes, buvo jaudulys, kaip ir pirmą kartą pradėjus žaisti krepšinį ir išėjus į aikštę. Nuo pirmųjų nurodymų viskas užsimiršta ir žengiame tolyn.

Strasbūro SIG vyr. treneris Vincentas Collet: „Pirmiausia noriu pasveikinti „Žalgirį“ su šia svarbia pergale. Atvykdami čia žinojome, kokios svarbios šios rungtynės abiem komandos, taip pat žinojome, kad „Žalgiris“ prieš mačą pakeitė vyriausiąjį trenerį. Tai turėjo užvesti žaidėjus, ypač lietuvius. Taip ir atsitiko – nuo pirmųjų minučių puikiai rungtyniavo Martynas Pocius, vėliau prie jo prisijungė ir Šarūnas Jasikevičius.

Pirmajame kėlinyje mes rungtyniavome pagal planą, bet antrajame išsimušėme iš vėžių – dėl to „Žalgiris“ atsiplėšė ir po dviejų kėlinių turėjo 9 taškų pranašumą. Po didžiosios pertraukos turėjome progą atsitiesti, bet „Žalgiris“ nuostabiai pataikė iš toli. Tiek tritaškiai, tiek skirtumas kovoje dėl atšokusių kamuolių buvo pagrindinės statistinės priežastys, lėmusios „Žalgirio“ pergalę“, – kalbėjo prancūzas.

Komentarai