Žalgiriečiai stipriai nesikremta pralaimėję ir džiaugiasi gerėjančiu žaidimu (VIDEO) 0

BasketNews.lt inf.

Pralaimėję Stambulo „Anadolu Efes“ ekipai žalgiriečiai nenukabino nosių. Vyriausiasis treneris Saulius Štombergas ir įžaidėjas Šarūnas Jasikevičius džiaugėsi gerėjančiu Kauno „Žalgirio“ komandos žaidimu.

36 minutes lygiai rungtyniavęs „Žalgiris“ dvikovos pabaigoje 61:72 pripažino turkų pranašumą.

„Anadolu Efes“ turi labai stiprių krepšininkų, parodžiusių savo potencialą ketvirtajame kėlinyje, – sakė Š.Jasikevičius. – Labai gerai atlikome smulkias žaidimo detales ir žaidėme protingai puldami. Vis dėlto per daug kartų suklydome ketvirtajame kėlinyje.“

Žalgiriečiai iš viso suklydo devyniolika kartų, Stambulo žaidėjai – penkiolika sykių. 21 minutę rungtyniavęs Š.Jasikevičius pelnė aštuonis taškus ir atliko du rezultatyvius perdavimus.

„Anadolu Efes“ komanda nusipelnė pergalės, – pripažino S.Štombergas. – Pralaimėjome susitikimą, bet esu patenkintas savo krepšininkų pasirodymu. Puikiai dirbome ir ypač gerai gynėmės didžiąją rungtynių dalį.

Stambulo ekipa puikiai pradėjo mačą, tačiau mes išlyginome jo eigą. Galiausiai „Anadolu Efes“ sužaidė labai gera ketvirtajame kėlinyje, pataikė svarbius metimus. Patyrusių krepšininkų rankos sukrovė pranašumą.“

„Anadolu Efes“ vyriausiasis treneris Oktay Mahmuti neabejojo, kad pergalę lėmė kibi gynyba paskutiniame ketvirtyje: „Šiame kėlinyje atrodėme kur kas kūrybiškesni ir puldami. Negalime sakyti, kad žaidėme gerai.

Rungtyniavome pakankamai gerai, kad nugalėtume nepaisant to, kad dėl traumų neturime kelių svarbių žaidėjų.“

Dešimt taškų pelnęs ir aštuonis kamuolius atkovojęs Semihas Erdenas pergalę prieš „Žalgirį“ vadino labai svarbia: „Kauno ekipa yra labai gera. Joje rungtyniauja patyrusios žvaigždės. Žinojome, kad bus sunku.

Taip ir buvo didžiąją rungtynių dalį. Per paskutines minutes žaidėme iš visų jėgų bei parodėme savo tikruosius veidus gindamiesi.“

Rungtynių vaizdo reportažas:

http://www.youtube.com/watch?v=r9euu6Qy-tA

Komentarai