Kauno „Žalgiris“ prisideda prie paramos Filipinų taifūno aukoms 0

Visą pasaulį sukrėtusi tragedija Filipinuose atkreipė ir Eurolygos bendruomenės dėmesį. Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubas taip pat neliko abejingas šiai skaudžiai nelaimei ir prisideda prie Eurolygos iniciatyvos padėti taifūno „Haiyan“ nuskriaustoms aukoms.

Tiesiogiai prie pagalbos filipiniečiams galės jaustis prisidėję ir krepšinio gerbėjai, šį ketvirtadienį apsilankę „Žalgirio“ arenoje. Nuo kiekvieno bilieto į Kauno „Žalgirio“ ir Bambergo „Brose Baskets“ rungtynes Eurolyga skirs po vieną papildomą eurą Filipinų Raudonojo Kryžiaus draugijai. Kartu su žalgiriečiais prie šios iniciatyvos prisijungs visų dvylikos Eurolygos rungtynių dalyviai.

Be to, prieš kiekvieną mačą bus išreikštas solidarumas ir pagarba nuo taifūno nukentėjusiems filipiniečiams. Visose nuo trečiadienio iki penktadienio vykstančiose Eurolygos penktojo turo rungtynėse prieš išmetant ginčo kamuolį žuvusieji bus pagerbti tylos minute.

Tai nėra pirmas kartas, kai Eurolyga inicijuoja pagalbos nukentėjusiems organizavimą. Bendradarbiaujant su ilgamete partnere UNICEF, panaši akcija buvo surengta ir 2011 m., išreiškiant paramą nuo žemės drebėjimo nukentėjusiems Haičio žmonėms. Tuomet tragedijos aukoms ir jų artimiesiems paremti Eurolygos komandos surinko daugiau nei 65 tūkstančius eurų.

„Filipinuose įvykusi tragedija nukreipė mūsų mintis ir maldas nukentėjusiems, tačiau mes taip pat galime prisidėti padedant žmonėms atsigauti po šios nelaimės. Eurolygos klubai, rėmėjai ir partneriai palaiko šią tautą, kurios nacionalinis sportas yra kaip mūsų – krepšinis“, – sakė Eurolygos prezidentas ir vadovas Jordi Bertomeu.

Prisidėti prie pagalbos Filipinų žmonėms gali ir kiekvienas norintis. Daugiau informacijos šiose nuorodose: www.unicef.lt ir http://www.euroleague.net/one-team/donate-philippines

Komentarai