L.Lekavičius: „Esame jauni, energingi ir niekada nepasiduodame“ 0

Nklyga.lt inf.

„Jauna, energinga ir niekada nepasiduodanti“, – tokiais žodžiais geriausias praėjusio savaitgalio Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) žaidėjas Lukas Lekavičius apibūdino savo komandą. Matyt, lygiai toks pat yra ir devyniolikmetis 180 cm ūgio įžaidėjas. Sužaidęs 9 rungtynes L.Lekavičius yra naudingiausias ir daugiausiai rezultatyvių perdavimų NKL čempionate atliekantis krepšininkas. Tiesa, jo atstovaujama „Žalgirio-2“ komanda kol kas rikiuojasi tik 9-oje vietoje.

Su krepšininku pasikalbėjome apie komandos startą, asmeninius pasiekimus, komandos draugus ir mėgstamiausius krepšinio elementus.

– Lukai, ar tikėjaisi, kad būsi pripažintas naudingiausiu savaitės žaidėju? Ką tau reiškia šis pripažinimas?
– Savaitgalį sužaidžiau neblogai, tad tikrai nebuvo labai netikėta. Kaip ir visiems kitiems krepšininkams, man yra malonu sulaukti pripažinimo. Tai bus stimulas nesustoti, toliau sunkiai dirbti ir rungtynėse atiduoti visas jėgas.

– NKL sezoną pradėjai įspūdingai: po dešimties turų esi naudingiausias lygos krepšininkas. Ar neliūdna, kad vasarą nepavyko prasimušti į pagrindinę „Žalgirio“ komandą?
– Neliūdna. Nemanau, kad man pačiam būtų naudinga išeiti į aikštę tik epizodiškai, o galbūt išvis neišeiti. Ir taip viso sezono metu. Daugiausia patirties įgaunu žaisdamas, todėl džiaugiuosi būdamas dublerių komandoje. Bet ateityje tikiuosi būti pagrindinio „Žalgirio“ dalimi.

– Šį sezoną „Žalgirio“ pagrindinė komanda buksuoja. Kaip vertini jų žaidimą Eurolygoje?
– Sezono pradžia jiems buvo sunki, trūko kelių pagrindinių žaidėjų, kurie buvo rinktinėje. Vėliau pasikeitė treneris. „Žalgiris“ tikrai nerodo tokio žaidimo, kokį galėtų rodyti, bet, manau, įsivažiuos.

– O ar įsivažiuos dubleriai? Kol kas rikiuojatės 9-oje NKL turnyro lentelės vietoje…
Esame jauna komanda, trūksta patirties. Nemažai rungtynių pralaimėjome kelių taškų skirtumu, nes mačo pabaigoje priešininkai sužaidžia protingiau, o mes kartais perskubame.

Tu esi naudingiausias lygoje. Donatas Tarolis – antras. Rezultatyviausias – Justas Tamulis. Susidaro įspūdis, jog „Žalgiris-2“ yra trijų žaidėjų komanda. Netrūksta kitų komandos draugų pagalbos?
– Galbūt žiūrint į statistiką taip atrodo, tačiau tikrai nesame trijų žmonių komanda. Sezono pradžioje šiek tiek trūkdavo kitų žaidėjų indėlio, tačiau kuo toliau, tuo labiau įsižaidžia mūsų naujokai.

– Daugelis NBA žaidėjų prieš rungtynes turi tam tikrą ritualą. Ar tu tokį turi?
– Tikrai neturiu. Tiesiog stengiuosi gerai pailsėti, pavalgyti ir pasiruošti rungtynėms.

– Ką tau aikštėje daryti maloniau: pelnyti taškus ar atlikti rezultatyvų perdavimą?
– Mėgstu daryti ir tą, ir aną, bet mano stiprioji pusė, manau, yra taškų rinkimas. Mėgstu atakuoti, pats užbaigti atakas, bet jeigu randu laisvą komandos draugą, visad atiduotu jam perdavimą.

– Tavo komandos draugas D.Tarolis pasižymi gražiais dėjimais. Ar galime tikėtis, kad ir Lukas Lekavičius pradžiugins komandos fanus tokiu krepšinio elementu?
– Kartą studentų krepšinio lygos rungtynėse esu įdėjęs į krepšį. Tačiau daugiau progų nepasitaikė. Galiu tik pažadėti, kad tai buvo ne paskutinis mano dėjimas.

– Šį interviu darome vieno iš socialinio tinklo pagalba. Ar mėgsti naudotis socialiniais tinklais ir ką juose veiki?
– Kas šiais laikais nemėgsta jais naudotis? (juokiasi). Socialiniuose tinkluose bendrauju su draugais, mylimąja. Įdomu, ką jie veikia, kokias naujas nuotraukas talpina.

– Kaip manai, kuris „Žalgirio“ dublerių komandos žaidėjas labiausiai įsijautęs į socialinius tinklus?
– Turbūt nėra tokio žaidėjo, kuris nesinaudotų socialiniais tinklais. Visi tai daro, tačiau Justas Klimavičius be to negalėtų gyventi (juokiasi).

Komentarai