Stambiu planu – Kauno „Žalgirio“ ir „Žalgirio“ arenos direktorius P.Motiejūnas 0

Visa krepšinio Lietuva žino Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubo vadovą, dabar jau ir „Žalgirio“ arenos direktorių Paulių Motiejūną, tačiau tik nedaugelis gali pasakyti, kur jis gimė, mokėsi, kaip ir kada pateko į legendinį krepšinio klubą. Į šiuos ir kitus klausimus lapkričio 17-ąją, sekmadienį, 9.30 val. P.Motiejūnas atsakys BTV laidoje „Krepšinio pasaulyje“.

„Paprastai P.Motiejūnas į žurnalistų klausimus atsako trumpai, telegrafiškai. Tačiau šį kartą pagrindinio ir svarbiausio dviejų susijungusių kolektyvų vadovo pasakojimas bus ne tik ilgas, bet ir atviras, nuoširdus, – sako „Krepšinio pasaulyje“ redaktorius ir vedėjas Vidas Mačiulis. – Žinoma, per nepilną pusvalandį visko „išnarstyti po kaulelį“ neįmanoma. Todėl neklausėme, kokius Paulius prisimena P.Jankūną, M.Kalnietį, J.Mačiulį, kai kelerius metus drauge rungtyniavo vienoje komandoje. Neprašėme, kad ilgametis „Žalgirio“ kolektyvo narys prisimintų V.Romanovą ar jo darbo stilių. Nesidomėjome, ką direktorius veikia laisvalaikiu, jeigu jo turi…“

Kas negalės pamatyti pokalbio, kuris pirmąkart vyko „Žalgirio“ arenos pagrindinės krepšinio salės centre, laidos „Krepšinio pasaulyje“ įrašus suras internetinėje svetainėje www.kaunozurnalistai.lt. Tenai patalpintas ir pirmasis interviu su Sauliumi Štombergu, kai jis 1992 metais buvo pakviestas į „Žalgirį“. O 1993 metų interviu su tuometiniu „Žalgirio“ komandos treneriu Henriku Giedraičiu atskleis, kodėl jis turėjo palikti ekipą, kurioje pats daug metų žaidė.

Laidose, skirtose oranžinio kamuolio aistruoliams ir profesionalams, yra ir „Neptūno“, „Šiaulių“, „Pieno žvaigždžių“ ir kitų komandų pristatymai. Šių metų rudenį sukako 20 metų, kai buvo įkurta LKL. Artimiausiose laidose bus pateikti archyviniai reportažai ir interviu apie tuos, kurie kūrė Lietuvos krepšinio lygą ir kuri padėjo lietuviams atverti duris į Europą.

Komentarai