Kauno „Žalgiris“ sieks susigrąžinti LKF taurę 0

Marius Bagdonas, www.kaunodiena.lt

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai šį sezoną turės šansą susigrąžinti reikšmingą trofėjų – šalies čempionai po metų pertraukos vėl dalyvaus Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės turnyre.

Atgaivins intrigą

Praėjusiais metais be Lietuvos krepšinio grando „Žalgirio“ ir LKL vicečempiono Vilniaus „Lietuvos ryto“ vykusios LKF taurės varžybos buvo praradusios anksčiau daug aistrų kėlusią sportinę intrigą.

Paskutinį kartą LKF taurės varžybose žalgiriečiai žaidė 2012-aisiais ir Kauno „Žalgirio“ arenoje vykusiame finalo ketverto turnyro finale 99:62 sutriuškino Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komandą. Iš viso kauniečiai šį trofėjų yra iškovoję 5 kartus.

„Lietuvos ryto“ ekipa 2011-aisiais Alytuje vykusiame finale 69:81 nusileido „Žalgiriui“ ir po tos nesėkmės iki šiol dėl LKF taurės nesivaržė.

Šiemet kovo mėnesį LKF taurę iškovojo Prienų krepšininkai, per dvejas rungtynes įveikę „Pieno žvaigždes“ – 75:77 ir 81:60.

Finalas – Kaune?

„Praėjusį sezoną LKF taurės turnyre „Žalgiris“ nedalyvavo dėl paprastos priežasties – ypač intensyvaus ir perkrauto tvarkaraščio. Šiemet komanda nerungtyniauja VTB Vieningojoje lygoje, tad sutikome sugrįžti į Lietuvos krepšinio federacijos organizuojamas varžybas“, – paaiškino „Žalgirio“ klubo atstovas spaudai Almantas Kiveris.

Pagal preliminarų susitarimą, „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ klubai į kovą turėtų įsijungti finalo ketverto turnyre. Labiausiai tikėtina, kad lemiamas turnyro etapas vyks Kaune, „Žalgirio“ arenoje.

Šiuo metu LKF taurės turnyre – ketvirtasis etapas. Jame rungtyniauja Kauno rajono „LSU-Atletas“ ir Utenos „Juventus“, Alytaus „Dzūkija“ ir „Šiauliai“, Panevėžio „Lietkabelis“ ir Kėdainių „Nevėžis“, „Pieno žvaigždės“ ir Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionė „Mažeikių“ ekipa.

Šių porų nugalėtojai jėgas išmėgins penktame etape, o vėliau prie dviejų stipriausių komandų prisijungs Prienų „TonyBet“ ir Klaipėdos „Neptūnas“. Šeštojo etapo nugalėtojai pateks į finalo ketvertą.

Klimpsta į problemas

Po VTB Vieningosios lygos, LKL ir Eurolygos arenas šiemet besiblaškančiai „Lietuvos ryto“ komandai LKF taurės turnyras gali būti viena paskutinių galimybių išgelbėti blankų sezoną.

Į Eurolygos „Top 16“ etapą neprasibrovusią sostinės ekipą jau supurtė radikalios permainos: iš vyriausiojo trenerio pareigų atleistas vokietis Dirkas Bauermannas, jį pakeitė buvęs asistentas Dainius Adomaitis.

Be to, Vilniaus klubo vadovai klimpsta į problemas ir už aikštės ribų – Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) arbitražo teismas buvusiam „Lietuvos ryto“ krepšininkui Sauliui Kulviečiui ir jo agentui priteisė daugiau nei 250 tūkst. litų.

Pernai spalį kaunietis dėl vėluojančio atlyginimo vienašališkai nutraukė sutartį, tačiau Vilniaus klubas atsisakė jam išduoti paleidžiamąjį raštą ir už tai dabar turės susimokėti.

Komentarai