LKL: Utenoje žalgiriečiai palaužė „Juventus“ krepšininkus (FOTO) 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai iškovojo ketvirtąją pergalę Lietuvos krepšinio lygoje (LKL). Žalgiriečiai išvykoje daugiau nei tris kėlinius turėjo kovoti su Utenos „Juventus“ komanda, bet galiausiai palaužė varžovus 75:56 (12:15, 19:12, 19:16, 25:13).

Šiam susitikimui „Žalgirio“ gretose nebuvo registruoti Justinas Dentmonas, Robertas Javtokas, Martynas Pocius, Tauras Jogėla ir Artūras Gudaitis.

Rungtynių akimirkos – Žalgiris.lt fotogalerijoje.

Mačą kauniečiai pradėjo išnaudodami aukštaūgius: Mindaugas Kupšas pelnė 4 taškus ir varžovą apdovanojo bloku, Kšištofas Lavrinovičius pridėjo dvitaškį – 6:6. Kiek vėliau atkovojęs kamuolį puolime pasižymėjo ir Tadas Klimavičius, bet įsižaidęs Aidas Viskontas surinko 7 taškus ir „Juventus“ atsiplėšė 15:8. Per likusias 3 pirmojo kėlinio minutes žalgiriečiai be klaidų gynė savo krepšį, o po kamuolį puolime atkovoję T.Klimavičius ir Paulius Jankūnas mažino atsilikimą – 12:15.

Antrajame kėlinyje svečiai pamažu perėmė iniciatyvą. Iš pradžių po Vytenio Čižausko perimto kamuolio ir perdavimo įmetė Artūras Milaknis, tikslą pasiekė ir Vytenio Lipkevičiaus metimas minant tritaškio liniją. Kovingai žaidė T.Klimavičius, tritaškį pataikė P.Jankūnas ir „Žalgiris“ pervėrė rezultatą (22:20). Po Šarūno Jasikevičiaus trijų perdavimų 6 taškus pelnė K.Lavrinovičius – 28:24. Iš vidutinio nuotolio taikliai atakavo ir pats Šaras, tašką pridėjo M.Kupšas, bet didesnės persvaros po 2 kėlinių „Žalgiris“ neturėjo – 31:27.

Prasidėjus trečiajam kėliniui iš Kauno komandos aukštaūgių estafetę kuriam laikui perėmė gynėjai. V.Čižauskas ir V.Lipkevičius kartu perėmė 3 kamuolius, pasinaudojęs komandos draugų užtvaromis A.Milaknis smeigė du tritaškius bei vėliau užbaigė greitą ataką po V.Čižausko penktojo rezultatyvaus perdavimo – 40:34. Į aikštelę grįžęs P.Jankūnas pelnė 4 taškus, o jo pavyzdžiu pasekė ir M.Kupšas, pridėjęs 6 taškus iš eilės – 50:43.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje Siimas-Sanderis Vene ir V.Čižauskas po kartą ryžtingai prasiveržė po krepšiu (54:47). Tada kelias minutes žalgiriečių metimai tikslo nepasiekė ir „Juventus“ priartėjo – 52:54. Tylą nutraukė V.Čižausko tritaškis, o iš arčiau pataikė K.Lavrinovičius ir P.Jankūnas – 61:52. Į A.Viskonto tritaškį prasiveržimu atsakė V.Lipkevičius, po to jis 5 kartą perėmė kamuolį ir perdavė jį į krepšį įdėjusiam K.Lavrinovičiui – 65:55. Mačo pabaigoje dar 7 taškus surinko P.Jankūnas, K.Lavrinovičius atsidėkojo perdavimu dėjimu ataką pabaigusiam V.Lipkevičiui ir „Žalgiris“ laimėjo rungtynes rezultatu 75:56.

„Žalgiris“: P.Jankūnas 18 (12 atk. kam.), K.Lavrinovičius 13, M.Kupšas 11, A.Milaknis 10, T.Klimavičius 7, V.Čižauskas 6 (6 rez. perd., 3 per. kam.), V.Lipkevičius 6 (5 per. kam.), Š.Jasikevičius 2 (4 rez. perd.), S.Vene 2 (5 atk. kam.), T.Dimša 0, K.Vecvagaras 0, V.Kariniauskas 0.

„Juventus“: A.Viskontas 19 (5 atk. kam., 4 rez. perd., 7 kld.), N.Barinovas 14 (8 atk. kam.), K.Sheardas 8 (4 per. kam.).

Komentarai