J.Dentmonas ir S.Štombergas: „Niekas negali galvoti, kad į Madridą važiuoja pralaimėti“ 0

Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ korespondentas

Rezultatyviausia, naudingiausia, geriausiai besidalijanti kamuoliu, antra pagal atkovotus kamuolius ir taiklumą. Tokia varžovė laukia Kauno „Žalgirio“ Eurolygos antrojo rato starte.

Kauniečiai penktadienį Madride kausis su vietos „Real“ komanda, sezoną pradėjusia penkiomis įspūdingomis pergalėmis.

Tai bus šeštosios rungtynės abiems klubams ir antrosios tarpusavio. Pirmąsias Kaune „Real“ laimėjo 83:63.

„Laukia sunkios rungtynės, – neabejojo „Žalgirio“ treneris Saulius Štombergas. – Priešininkai kol kas demonstruoja geriausią krepšinį ir ne veltui visų jų rungtynių rezultatai triuškinami. Važiuojame kovoti, žinome juos, jie žino mus, ten vietoje viskas ir matysis.“

„Real“ praėjusią savaitę 103:57 nušlavė Stambulo „Anadolu Efes“. Penkerias rungtynes Eurolygoje ji laimėjo vidutiniu 28,8 taškų skirtumu.

Nors Ispanijos čempionate praėjusį savaitgalį „Real“ šventė sunkiausią pergalę šį sezoną (75:70 dvikovoje su Las Palmo „Herbalife“), tačiau šalies pirmenybėse „Real“ taip pat yra nesulaikoma – šešias pergales ji iškovojo vidutiniu 24 taškų skirtumu.

Ar tokia komanda gali turėti silpnų vietų?

„Visos komandos jų turi, – neabejojo Justinas Dentmonas. – Mes tikimės, kad varžovai šiek tiek atsipalaiduos. Visos komandos atsipalaiduoja, kai ką nors būna prieš tai įveikusios. Jeigu jie atsipalaiduos, mes tuo pasinaudosime.

Nepaisant to, kaip jie žais, mes laikysimės savo žaidimo plano.“

J.Dentmonas praėjusią savaitę sužaidė geriausias asmenines rungtynes, į „Brose Baskets“ krepšį įmetęs visus 6 tritaškius ir pelnęs 24 taškus. Anot jo, toks pasirodymas pridėjo asmeninio pasitikėjimo, o Madride savimi tikėti turės visa komanda.

„Prasideda antra Eurolygos sezono dalis, todėl visi turi pasitempti. Nė vienas negali galvoti, kad rytoj Madride mes galime pralaimėti“, – nukirto įžaidėjas.

Anot S.Štombergo, svarbiausia yra sustabdyti „Real“ greitą puolimą.

„Jie viską atlieka greitai, – kalbėjo „Žalgirio“ treneris. – Greitai išpildomi deriniai, greitai žaidžia, puikiai vienas kitą supranta. Mums reikės neleisti jiems žaisti taip, kaip jie mėgsta.“

Kauniečiai Madride kovos tos pačios sudėties, kaip ir mače su „Brose Baskets“. Namie liks Kasparas Vecvagaras, Tomas Dimša ir Tauras Jogėla.

Jaunieji Kauno klubo krepšininkai bet kuriuo atveju Eurolygoje kol kas negauna daug progų pasireikšti.

Vytenis Čižauskas, Mindaugas Kupšas, K.Vecvagaras ir T.Dimša per paskutines trejas Eurolygos rungtynes kartu sudėjus aikštėje praleido vos 18 minučių.

Anot S.Štombergo, jaunieji krepšininkai savo galimybes pirmiausia turi įrodyti žemesniame lygyje – Lietuvos krepšinio lygoje.

„Bet kurioje porofesijoje – chirurgo, policininko – reikia patyrimo. Negali būdamas studentas iš karto operuoti žmogaus. Taip ir krepšinyje, negali iš karto peršokti penkiais laipteliais į viršų. Kai įrodys, kad gali žaisti LKL, gaus minutes (ir Eurolygoje)“, – sakė S.Štombergas.

Mačas Madride penktadienį prasidės 21.45 val.

Komentarai