LKL: žalgiriečiai sutriuškino „Lietkabelio“ ekipą (FOTO, VIDEO) 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai iškovojo dar vieną pergalę Lietuvos krepšinio lygoje (LKL). Pirmadienį kauniečiai „Žalgirio“ arenoje sutriuškino Panevėžio „Lietkabelio“ komandą 101:60 (24:15, 24:13, 33:17, 20:15). Tai buvo penktoji žalgiriečių pergalė per šešerias LKL rungtynes.

Šiam susitikimui „Žalgirio“ gretose nebuvo registruoti Robertas Javtokas, Siimas-Sanderis Vene, Kasparas Vecvagaras ir Artūras Gudaitis. Prieš rungtynes tylos minute buvo pagerbtos tragedijos Rygoje aukos.

Rungtynių akimirkos – Žalgiris.lt fotogalerijoje.

Mačo pradžioje žalgiriečiai po krepšiu išnaudojo Kšištofo Lavrinovičiaus ūgį ir pranašumą prieš varžovus. Jam perdavimus dalino tiek Vytenis Čižauskas, tiek Šarūnas Jasikevičius, o Brolis surinko 8 taškus. Tritaškį pridėjus Vyteniui Lipkevičiui, „Žalgiris“ pirmavo 11:7. Netrukus Š.Jasikevičius sumetė baudas bei smeigė tritaškį, K.Lavrinovičius pelnė 10-ąjį tašką ir šeimininkai atsiplėšė – 18:9. Pirmojo kėlinio pabaigoje Tadas Klimavičius ne tik dėjimu sudrebino „Lietkabelio“ krepšį, bet ir dukart surado į baudos aikštelę įkertantį Tomą Dimšą – 24:15.

Antrajame kėlinyje tarp šešių Justino Dentmono taškų įsipaišė Pauliaus Jankūno dvitaškis ir dar vienas T.Klimavičiaus dėjimas – šįkart po puolime atkovoto kamuolio (35:15). Po puikaus P.Jankūno perdavimo per visą aikštę žaibišką ataką su pražanga užbaigė Martynas Pocius. Skirtumas dar labiau išaugo po V.Čižausko prasiveržimo ir Mindaugo Kupšo dvitaškio su bauda – 44:17. Kėlinio pabaigoje panevėžiečiai šiek tiek atkuto puolime, bet neapsigynė nuo V.Čižausko ir Tauro Jogėlos metimų – 48:28.

Prasidėjus trečiajam kėliniui įsijungė ir žalgiriečių toliašaudė artilerija. V.Čižauskas ir M.Pocius pataikė po 2 tritaškius, po du taškus pridėjo T.Klimavičius bei P.Jankūnas ir „Žalgiris“ nutolo 64:30. Po svečių 5 taškų iš eilės J.Dentmonas po krepšiu surado T.Klimavičių, o po tritaškio linijos Artūrą Milaknį – 69:35. Rezultatyvų kėlinį užbaigė dvi K.Lavrinovičiaus tolimos bombos ir M.Kupšo 4 taškai – 81:45.

Tas pats tandemas tęsė puikų pasirodymą ir paskutiniajame ketvirtyje: po T.Dimšos 2 perdavimų M.Kupšas pelnė dar 4 taškus, o K.Lavrinovičius pataikė trečiąjį tritaškį. Persvarą augino ir T.Dimšos tolimas šūvis iš kampo bei V.Lipkevičiaus akrobatiškas metimas iš po krepšio – 93:50. Link šimtojo taško artėję žalgiriečiai šiek tiek stabtelėjo, bet savo tikslą pasiekė. V.Lipkevičius surinko dar 4 taškus, dvitaškį pridėjo T.Klimavičius, o komandos šimtąjį tašką pelnė V.Čižauskas – 101:60.

„Žalgiris“: K.Lavrinovičius 19 (5/7 dvit., 3/4 trit.), V.Čižauskas 13 (2/2 trit.), M.Kupšas 11 (2 blk.), T.Klimavičius 10 (4/4 dvit.), M.Pocius 9, V.Lipkevičius 9, J.Dentmonas 8 (5 rez. perd.), T.Dimša 7 (4 rez. perd.), P.Jankūnas 5 (9 atk. kam.), Š.Jasikevičius 5 (6 rez. perd.), A.Milaknis 3, T.Jogėla 2.

„Lietkabelis“: D.Griškėnas 15 (5/6 dvit.), D.Odiakosa 15 (6/9 dvit.), E.Ežerskis 12 (5 rez. perd.).

http://www.youtube.com/watch?v=idtUSQ6OOEE

Komentarai