Kauno „Žalgiris“ kviečia sirgalius kartu kurti klubo ateitį 0

Kauno „Žalgiris“ – visos Lietuvos žmonių komanda. Planą, kad prie Lietuvos čempionų komandos valdymo tiesiogiai prisidėtų ir ekipos gerbėjai, pirmadienį pristatė „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas. Į susitikimą su „Žalgirio“ vadovu susirinko pilnas „Žalgirio“ arenos amfiteatras.

Lietuvos čempionų klubo valdymas palaipsniui turi būti perduotas į sirgalių rankas. Nauja klubo valdyba, naujos idėjos, nauji veidai – viskas dėl garsiausios Lietuvos komandos pakilimo ir klestėjimo. Tokius principus atvirame susitikime su „Žalgirio“ Garbės Klubo nariais ir gerbėjais išdėstė ekipos vadovai.

„Mūsų tikslas – kad klubo valdymas būtų visiškai skaidrus ir priklausomas nuo pačių sirgalių. Mes judame link idėjos, kad „Žalgirio“ Garbės Klubo nariai galėtų dalyvauti komandos ir klubo reikalų valdyme. Tam tikslui norėtume bent vieną vietą klubo valdyboje skirti sirgalių atstovui, kuris gautų visą informaciją apie vidaus reikalus“, – teigė P.Motiejūnas.

„Žalgirio“ vadovo nuomone, sirgalių klubas, gaudamas kur kas daugiau teisių, turėtų prisiimti ir didesnius įsipareigojimus. Tikimasi, kad per sezoną aistruoliai galėtų surinkti apie 1 mln. litų. Ši suma per metus susidarytų, jei į Garbės Klubą, sumokėję 200 litų mokestį, įstotų 5000 žmonių.

Tolimesnėje perspektyvoje norima Garbės Klubo narių skaičių padidinti iki 10000, o jų įnašas į komandos biudžetą atitinkamai padvigubėtų – t.y. pasiektų 2 mln. litų.

Šiandien Garbės Klubo narių skaičius nesiekia 1 tūkst. narių, tačiau matoma nemenkų rezervų. Tapti Garbės Klubo nariu galima patogioje naujojoje interneto svetainėje www.zalgirioklubas.lt.

„Sirgalių klubas yra gyvas, siekia būti dar didesnis. Dabar mums atsivėrė tokios galimybės – komanda gali priklausyti mums visiems, visai Lietuvai. Kiekvienas „Žalgirio“ gerbėjas gali būti komandos nariu“, – sakė Garbės Klubo prezidentas Modestas Paulauskas.

Susitikimas prasidėjo vaizdo filmo peržiūra. Ekrane sirgaliai išvydo jausmingą filmą apie „Žalgirio“ istoriją ir svarbiausias pergales – nuo istorinių „Žalgirio“ ir CSKA dvikovų iki triumfo Eurolygoje 1999 metais. Filme taip pat buvo galima išvysti ir praėjusį sezoną „Žalgirį“ treniravusio Joano Plazos įkvepiančius komentarus apie vieną iš sunkiausių komandos sezonų, kai klubą supurtė finansinė krizė.

„Tikimės, kad komandos ateitis bus tokia pat šviesi, kaip ir praeitis“, – susitikimą pradėjo „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas, po jo dar kartą atsakęs į svarbiausius klausimus.

– Neseniai minėjote, kad Kauno „Žalgiris“ priklauso visiems komandos gerbėjams. Kaip tai atrodo realybėje? – paklausėme P.Motiejūno.
– Laikas, kai „Žalgiris“ priklausė vienam neprognozuojam savininkui – baigėsi. Sakome „Būk Žalgiris!“ ir kviečiame visus, kurie nėra abejingi ir nori dar ilgai matyti stiprią bei kovingą komandą, tapti „Žalgirio“ dalimi. Kadangi daugiau nei 80 proc. besidominčiųjų krepšiniu palaiko „Žalgirį“, siekiame, kad „Žalgiris“ iš tikrųjų ir būtų visos Lietuvos žmonių komanda. Jei iš milijono save laikančių „Žalgirio“ sirgaliais bent kas šimtasis taptų Garbės Klubo nariu ir skirtų po 200 Lt metams, tai „Žalgirio“ biudžetas kasmet padidėtų 2 mln. litų, o tai padėtų stabilizuoti padėtį. Jei kas dešimtas skirtų po tiek, tuomet „Žalgiris“ galėtų būti išlaikomas iš lietuvių, o pridėjus pajamas už bilietus ir iš rėmėjų, turėtume konkurencingą Eurolygoje biudžetą.

– Ar „Žalgirio“ Klubo nariai galės prisidėti prie komandos valdymo?
– Nors teisiškai viešoji įstaiga Kauno „Žalgirio“ rėmėjas ir tuo pačiu „Žalgirio“ arena priklauso „Žalgirio“ Garbės Klubui, tačiau pati organizacija kol kas nėra tokia stipri, kad galėtų turėti lemiamą sprendimų galią. Kad eitume link stipresnės organizacijos, reikia didinti narių skaičių, taip pat surenkamų lėšų skaičių. Artimiausias tikslas – per sezoną surinkus 1 mln. Lt iš Klubo – į „Žalgirio“ valdybą būtų renkamas Garbės Klubo atstovas, kuris atstovautų viso Klubo poziciją.

– Ar sirgaliai turės daugiau galimybių prisidėti prie komandos biudžeto formavimo?
– Prisidėti prie Kauno „Žalgirio“ pergalių kūrimo galima ir įsigyjant paramos sertifikatus. Neturintys galimybių dalyvauti Garbės Klubo veikloje arba norintys skirti papildomą paramą „Žalgiriui“, nuo šiol gali tai padaryti įsigydami įvairios vertės (nuo 500 iki 10 000 Lt) sertifikatus.

Be to, Garbės Klubo nariais gali tapti ir juridiniai asmenys. Kviečiame aktyviau burtis ir smulkiąsias įmones, kurios neturi tokių galimybių padėti „Žalgiriui“, kaip padeda pagrindiniai komandos rėmėjai. Jei bent keliasdešimt smulkių įmonių suvienytų savo jėgas, jų svoris taptų kaip stambiųjų. Šiuo metu metinis nario mokestis vienai įmonei – 2000 Lt.

– Susitikime su sirgaliais pristatėte dar kelias naujoves…
– Taip, be naujienų apie juridinį Garbės Klubo statusą ir sertifikatų pristatymo, galime pasidžiaugti, kad startavo nauja „Žalgirio“ Garbės Klubo interneto svetainė www.zalgirioklubas.lt. Ja ne tik lengva naudotis, bet nuo šiol įstojimas į Klubą tapo dar patogesnis.

Taip pat norime plėsti „Žalgirio“ Garbės Klubų ambasadų veiklą. Ją vykdyti ne tik kuo įvairesniuose Lietuvos miestuose, bet ir užsienyje. Ambasados ne tik sutelktų „Žalgirio“ sirgalius kartu žiūrėti rungtynes, bet ir taptų centrais, pritraukiant mažesnių miestų ar kitų šalių bendruomenes prisijungti prie Garbės Klubo.

Komentarai