J.Dentmonas: „Mano stiprioji pusė yra žaisti krepšinį“ 0

Mantas Bertulis, „BasketNews.lt“ korespondentas

Justinas Dentmonas Kaune rado viską, ko tikėjosi. Aukščiausio lygio treniruočių ir rungtynių bazę, puikiai dirbančią organizaciją, vietą starto penkete.

Jam prireikė laiko įsibėgėti, tačiau dabar jis tampa vis sunkiau sulaikomu „Žalgirio“ žaidėju.

Eurolygoje į krepšį siųsdamas vieną taiklų tritaškį po kito, J.Dentmonas yra rezultatyviausias ir naudingiausias Kauno klubo žaidėjas.

Europos dėmesį į save jis jau spėjo atkreipti. Penktajame Eurolygos ture pelnęs 24 taškus ir pataikęs visus 6 tritaškius, jis tapo naudingiausiu savaitės žaidėju.

Tinklalapis „BasketNews.lt“ su J.Dentmonu kalbėjosi apie jo pirmus tris mėnesius Kaune, svajones, tritaškių pataikymo paslaptį, „Žalgirio“ jaunimą, žaidimą kartu su Šarūnu Jasikevičiumi bei kt.

– Ar „Žalgiris“ yra kuo nors išskirtinė komanda, lyginant su jūsų buvusiomis ekipomis? – tinklalapis „BasketNews.lt“ paklausė J.Dentmono.
– Daugumoje mano komandų žaidė tikrai puikūs vyrukai, „Žalgiryje“ – taip pat. Jie išmokė mane keletą lietuviškų žodžių kaip „labas“, „ačiū“. Kiekviena mano komanda buvo kažkuo išskirtinė. Čia fanai yra nuostabūs. Klubas puikiai padirbėjo, jog jausčiausi kaip namie.

Mano komandos draugai kartais gali būti šiek tiek šiurkštūs, tačiau dabar jie man yra lyg šeima. Mano artimieji šiuo metu yra ne su manimi, todėl jie man atstoja šeimą. „Žalgirio“ fanai man primena NCAA fanus, kurie taip pat yra išprotėję. Dėl to visada laukiu kitų rungtynių namuose.

– Ar atvykęs į Kauną radote viską, ko ir tikėjotės?
– Taip. Visa klubo infrastruktūra yra pati geriausia iš to, ką esu matęs žaisdamas Europoje bei Pietų Amerikoje. Man tai primena NBA arenas. Tai yra tai, ko ir tikėjausi.

– Buvęs Panevėžio „Lietkabelio“ komandos legionierius Anthony Bennettas viename interviu minėjo, jog NBA plėtojimosi lyga yra antra pagal stiprumą pasaulyje. Ar jūs galvojate taip pat?
– D lyga yra daug artimesnė NBA nei Eurolyga, nes tu jau esi ten, o NBA komandų skautai stebi šių pirmenybių rungtynes. Visgi, manau, kad Eurolyga neabejotinai yra antra pagal stiprumą pasaulyje, po NBA. Tačiau D lyga turi pranašumą, kadangi ji yra Šiaurės Amerikoje.

– Esate teigęs, jog jūsų svajonė yra sugrįžti į NBA. Ar šiuo metu vis dar apie tai svajojate?
– Taip. Kiekvieną dieną atsikeliu su šia svajone – pasirašyti kontraktą su NBA komanda. Nežinau, kada tai nutiks – šiemet, kitąmet ar dar vėliau, tačiau aš stengsiuosi pasinaudoti visomis progomis.

– Eurolygoje užimate antrą vietą pagal pataikytų tritaškių skaičių (18). Ar tolimi metimai – jūsų stiprioji pusė?
– Ne, nemanau. Mano stiprioji pusė yra žaisti krepšinį. Nesvarbu ar mesčiau tritaškius, dvitaškius, iš po krepšio – tiesiog noriu žaisti krepšinį. Daug tritaškių mėtau, nes mūsų aukštaūgiai dažnai bando žaisti po krepšiu ir varžovai eina vienas kitam į pagalbą bei palieka mane laisvesnį prieš trijų taškų linijos.

– Ką galite pasakyti apie „Žalgirio“ jaunimą?
– Tai geri vyrukai. Stengiuosi jiems perteikti savo patirtį, įgytą anksčiau. Visi turi kur tobulėti. Jiems tai yra puiki galimybė parodyti, ką sugeba. Deja, šiuo metu tobulėjimo procesas vyksta kiek lėtai, dėl su rotacija susijusių dalykų.

– Daug žmonių kalba apie jaunuosius žalgiriečius ir dvejoja, ar jie yra pasiruošę žaisti Eurolygoje. Kokia jūsų nuomonė?
– Jeigu tu pasitiki savimi – gali žaisti bet kur. Kai kurie mūsų komandos jauni žaidėjai neturi pasitikėjimo savimi dėl mažai praleidžiamo laiko aikštelėje, nes kuo mažiau žaidi – tuo labiau bijai suklysti. Kuomet jie susitvarkys su pasitikėjimu savimi, tuomet bus pasiruošę.

– Jūs žaidžiate kartu su vienu tituluočiausiu bei garsiausiu Europos žaidėju Šarūnu Jasikevičiumi. Ar ko nors iš jo išmokote?
– Mes esame du skirtingo žaidimo stiliaus krepšininkai, bet vis tiek galime vienas iš kito kažko išmokti. Mano žaidimas yra labiau paremtas greičiu, Šarūno – aikštės matymu. To ir mokausi iš jo – matyti komandos draugus. Jasikevičius čia yra legenda. Visada malonu žaisti su tokiais garsiais žaidėjais. Po sezono norėsiu nusifotografuoti su juo.

– Ar jums sudėtinga būti vieninteliu amerikiečiu komandoje?
– Be abejonės, tai yra sunku. Jie yra lietuviai, kalba lietuviškai, todėl aš turiu prisitaikyti prie jų, juokelių ir kt. dalykų. Aš tai išmokau daryti, kadangi krepšinis tave nuveda į skirtingas pasaulio vietas. Tiesiog reikia gerai žaisti krepšinį ir viskas bus gerai.

– Tai reiškia, kad jums sunkiau žaisti Sauliaus Štombergo vadovaujamoje komandoje, nei Ilias Zouro?
– Ne, nepasakyčiau. Sunku palyginti. Krepšinio aikštelėje mes visi esame lygūs. Nesvarbu, tu kalbi lietuviškai, angliškai ar rusiškai – vis tiek žaidžiame krepšinį ir esame ta pati komanda. Kas vyksta už aikštelės ribų, tai jau yra antras planas ir nebe taip svarbu.

– Lietuvoje praleidote jau 3 mėnesius. Ką galite pasakyti apie Kauną ir vietinius žmones?
– Vietiniai žmonės yra labai, labai tylūs. Man pasakius „labas“, niekas tuo pačiu neatsako. Galbūt jie bijo manęs ar nenori kalbėti? (Juokiasi – Red.) Kaunas – miestas, prie kurio pamažu priprantu. Čia nėra pernelyg daug ką nuveikti. Kartais pasikviečiu komandos draugus pas save. Tai puikus miestas.

– Ar jūsų negąsdina dabartiniai orai Lietuvoje?
– Ne, kadangi būnu tik sporto salėje arba namuose. Esu kilęs iš mažo miesto Ilinojaus valstijoje, kur taip pat būna labai šalta, todėl manęs tai negąsdina.

– Ką veikiate laisvalaikiu?
– Žaidžiu su „Xbox“ (kompiuterinių žaidimų konsolė – Red.). Visą laiką žaidžiu „NBA 2K“. Tai viskas, ką aš darau (juokiasi – Red.). Taip pat dar žiūriu filmus, animacinius filmukus.

– Ar per šventes atvyks jūsų šeima ar draugai?
– Taip, po Šv. Kalėdų atvyks mano brolis ir mano geriausias draugas. Labai laukiu to. Aišku, dar labiau laukiu, kuomet galėsiu grįžti namo ir pamatyti savo mažąją mergaitę bei mamą. Anksčiau į Kauną jau buvo atvykęs mano draugas, tačiau tai bus pirmas kartas, kuomet mano artimieji atvyks.

Komentarai