S.Štombergas: „Mums reikėjo šios pergalės ir mes jos nusipelnėme“ 0

Paulius Garkauskas, DELFI.lt

„Žalgirio“ krepšininkai penktadienį Kaune vykusiose Eurolygos B grupės 7-tojo turo rungtynėse po dramatiškos kovos 73:71 įveikė Milano „EA7 Emporio Armani“ ekipą ir iškovojo trečią pergalę. Po rungtynių žalgiriečiai džiaugėsi pergale, tačiau tuo pačiu išreiškė nerimą dėl nesėkmingų žaidimo atkarpų.

Svarbią pergalę žalgiriečiams atnešė taiklus sudėtingas Justino Dentmono dvitaškis nuo lentos likus žaisti vos 4 sekundes

„Sunkiai dirbome, kad pasiektume pergalę. Tai buvo tikrai svarbi pergalė, tačiau mes neturime sustoti ir turime žiūrėti į priekį. Dabar mūsų tikslas kitos rungtynės ir mes privalome joms tinkamai pasiruošti“, – teigė J.Dentmonas.

„Aišku, tai psichologiškai buvo labai svarbi pergalė. Tačiau dabar mums svarbiausiai nugalėti Vokietijos ir Prancūzijos ekipas. Be to, reikia padaryti išvadas, nes negalima taip žaisti, kaip mes šiandien sužaidėme kelias atkarpas“, – sakė Kšištofas Lavrinovičius.

„Manau, kad šiandien pakankamai neblogai gynėmės. Džiugu, kad iškovojome pergalę prieš savo tiesioginius varžovus“, – sakė Paulius Jankūnas.

„Tai buvo sunkios rungtynės visiems. Sveikinu savo žaidėjus – tai buvo svarbios rungtynės ir mums tai kainavo daug nervų. Turėjome persvarą, sakiau, kad mums reikia rezultato. Tačiau mūsų žaidimas užstrigdavo, užsižiūrėdavome į viena poziciją. Tačiau galiausiai mums pasisekė. Gal nepasisekė – mes laimėjome pelnytai, nes mes kontroliavome žaidimą. Mums šios pergalės labai reikėjo ir galiausiai mes ją pasiekėme (…). Žinome savo klaidas ir stengsimės jas taisyti. Dar laukia eilė rungtynių ir mes žinome savo tikslą – mes norime būti „Top 16“ etape“, – sakė „Žalgirio“ strategas Saulius Štombergas.

„Nuo pat rungtynių pradžios „Žalgiris“ taikė spaudimą ir mūsų komandai prie to nepavyko prisitaikyti. Tačiau esu patenkintas paskutiniuoju kėliniu. Džiaugiuosi, kad mums pavyko „grįžti“ į rungtynes. Aišku, gaila taip pralaimėti. Mes turime geriau kontroliuoti žaidimą. Bet kokiu atveju šios rungtynės mums tik padės tobulėti“, – spaudos konferencijoje kalbėjo „Emporio Armani“ strategas Luca Banchi.

Komentarai