Trečiosiose „Kalėdinėse žaidynėse“ – rekordinis vaikų skaičius 0

Gruodžio 4 dieną į Kėdainių areną visų Lietuvos vaikų globos namų auklėtinius suburs tradicinė sporto ir pramogų šventė „Kalėdinės žaidynės“. Trečius metus organizuojamo renginio globėja šiais metais tapo Kauno „Žalgirio“ krepšinio komanda.

Nors šią savaitę žalgiriečiai žais Eurolygos rungtynes Prancūzijoje, į užsienį neišvykę komandos nariai apsilankys Kėdainiuose ir pradžiugins „Kalėdinių žaidynių“ šventės dalyvius.

„Labai džiugu, kad sulig kiekvienais metais renginys taip auga, tampa tradicine ir visų laukiama švente, kuriai vaikai ruošiasi visus metus. Šiemet sulauksime dalyvių net iš 34 vaikų globos namų. Kai kurie iš jų varžybose susitiks jau trečiąjį kartą, o kai kuriems tai bus pirmosios žaidynės. Šis renginys – tai efektyvus būdas tarp vaikų propaguoti sportą, aktyvų laisvalaikį ir kartu ugdyti komandinę dvasią. Už galimybę organizuoti tokią šventę esame labai dėkingi socialiai atsakingam Lietuvos verslui, įmonėms, kurios drauge su mumis tiki šių žaidynių dvasia ir svarba. Taip pat dėkojame Kauno „Žalgirio“ klubui, mielai sutikusiam tapti šventės globėju“, – teigė viena organizatorių Joana Petkūnienė.

Į Kėdainių areną vaikai suvažiuos ne tik tradiciškai išsiaiškinti šių metų sportiškiausias komandas, bet ir palaikyti vieni kitus varžybose, pabendrauti bei pasimėgauti pramogine programa.

Žaidynėse laukiama ne tik gausaus būrio varžybų dalyvių, bet ir didžiulių jų palaikymo komandų bei žiūrovų, atvykstančių tiesiog pasigrožėti šventine programa, palaikyti savo draugus sporto rungtyse bei kartu pasisemti šventinės nuotaikos, komandinės dvasios, energijos, kuri sklandys arenoje viso renginio metu.

„Esame ne tik sporto rezultatų siekianti, bet ir socialiai atsakinga komanda, todėl jau kelis sezonus su mūsų ženklu „Žalia galia“ prisidedame prie įvairių sveikintinų iniciatyvų. „Kalėdinės žaidynės“ yra vienos tokių. Malonu, kad mūsų žaidėjai gali suteikti džiaugsmo taip gausiai šventėje dalyvausiantiems vaikams“, – sakė Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas.

Sparčiai padidėjus dalyvių skaičiui, praplėsta ir renginio programa: dar prieš metus vaikai rungėsi tradicija tapusiose kvadrato, krepšinio bei estafečių rungtyse, o šiais metais galės savo jėgas išmėginti ir futbolo aikštelėje.

Renginį iškilmingai atidarys pats Kėdainių meras Rimantas Diliūnas. Renginio dalyvius pasveikins ir sportinę dvasią arenoje įžiebs šių metų renginio globėjai – Kauno „Žalgirio“ krepšinio komandos nariai. Kaip ir kasmet renginyje bus galima sutikti ir vieną perspektyviausių šalies lengvaatlečių Vaidą Žūsinaitę, kuri nuo pirmųjų žaidynių metų rengia ir padeda organizuoti vaikams estafečių rungtis.

Komentarai