Krepšinio karalius Arvydas Sabonis TV studijoje 2014-aisiais ir prieš… 25 metus! 0

Arvydas Sabonis, atsisveikinęs su Kauno „Žalgiriu“, už kurį žaidė aštuonerius metus, 1989-ųjų rudenį krepšininko legionieriaus kelią drauge su Valdemaru Chomičiumi pradėjo Ispanijoje, Valjadolido „Forum“ komandoje. Ir nuo pirmųjų dienų saulėtoje šalyje pajuto žurnalistų atakas. To įrodymas – archyviniai TV vaizdai, kai prieš 25 metus abu lietuviai krepšininkai buvo pakviesti į Valjadolido televizijos studijos kalėdinę laidą. Šalia gyvų ėriukų neregėta apranga papuošti lietuvaičiai turėjo kalbėti… ispaniškai. Buvo nelengva. Ypač Arvydui, kuris kitame pokalbyje su žurnaliste prašė jos neskubėti ir lėtai pateikti klausimus, nes jis dar ne viską suprantąs ispaniškai.

Po ketvirčio amžiaus – A.Sabonis laisvai kalba angliškai, ispaniškai, rusiškai. Dabar su Lietuvos krepšinio federacijos prezidentu ir mūsų žurnalistai gali diskutuoti įvairiais klausimais, taip pat gauti išskirtinį interviu. O pirmiausia, žinoma, kaunietis televizijos žurnalistas Vidas Mačiulis, kuris dar 1981 metais atkreipė dėmesį į jaunąjį ąžuoliuką ir pirmasis iš visų spaudos ar eterio žurnalistų su juo paruošė interviu, kurių, sako, iš viso su Arvydu jau buvo arti šimto…

Prasidėjusiais naujaisiais – 2014 metais Lietuvos krepšinio karalius A.Sabonis savo pirmąjį išskirtinį interviu davė BTV laidai „Krepšinio pasaulyje su Vidu Mačiuliu“. Pokalbis ilgas, tačiau įdomus: pradedant nuo 111 krepšinio citatų ir baigiant trim šiemetiniais jubiliejais – „Žalgirio“ 70-mečiu, A.Sabonio 50-mečiu ir Sabonio krepšinio centro 20-mečiu. Žiūrovai pirmąkart išvys ir archyvinius vaizdus iš 1989 metų Ispanijos TV laidos, kurioje „karaliavo“ Sabas ir Chomkė.

Programą, skirtą krepšinio aistruoliams ir profesionalams, žiūrėkite sausio 5-ąją, sekmadienį, 9.30 val. per BTV. Visų laidų archyvas sukauptas internetinėje svetainėje www.kaunozurnalistai.lt.

Komentarai