Žaliems moksleiviams – žalias krepšinis 0

Panaudotas baterijas sėkmingai rinkę moksleiviai buvo apdovanoti galimybe apsilankyti ekologiškoms idėjoms pritariančių Kauno „Žalgirio“ krepšininkų rungtynėse. Praėjusį sekmadienį apie 1000 moksleivių atvyko į „Žalgirio“ areną ir stebėjo Lietuvos čempionų susitikimą su Prienų „TonyBet“ komanda.

Lietuvos moksleiviai, tris savaites savo ugdymo įstaigose kaupę panaudotas baterijas, užbaigė pirmąjį akcijos „Mąstau. Rūšiuoju. Gyvuoju!“ etapą. Jaunimas iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Mažeikių, Utenos, Veisiejų, Pilviškių ir Vilkyškių sulaukė išskirtinės progos apsilankyti „Žalgirio“ arenoje ir pabendrauti su savo mėgstamais krepšininkais, nusifotografuoti su jais ar gauti jų autografų.

Elektronikos platintojų asociacijos vadovas Mantas Varaška teigė, kad programa „Mąstau. Rūšiuoju. Gyvuoju!“ skatina jaunimą pagalvoti apie atliekas, aplinką, taršą jau nuo mokyklos suolo.

„Tam, kad moksleiviai turėtų sektiną pavyzdį, prie švietimo projekto pakvietėme prisidėti Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubą. Rungtynių stebėjimas – tai ne tik atlygis jaunimui už tinkamai atliktą elektronikos atliekų rūšiavimo darbą. Visų pirma, tai vienodai žaliai mąstančių žmonių susibūrimas suvokiant, jog tokių kiekvienais metais vis daugiau“, – patikino M.Varaška.

Pirmajame akcijos etape dalyvavo 70 Lietuvos mokyklų. Stebėti krepšinio grandų kovų buvo pakviesti tų ugdymo įstaigų auklėtiniai, kurie prie ekologiškos iniciatyvos prisidėjo aktyviausiai. Buvo net kelios mokyklos, kurios per tris savaites surinko daugiau nei 100 kilogramų baterijų. Iš viso jau pavyko sukaupti apie 1200 naudotų baterijų kilogramų.

Vasarį moksleiviai bus raginami rinkti dujošvytes lempas, šiuo metu įprastai naudojamas buityje, o balandį vėl bus renkamos naudotos baterijos. Norima aktyviausiai per akciją „Mąstau. Rūšiuoju. Gyvuoju!“ pasirodžiusius moksleivius pagerbti neįprastu vizitu – ugdymo įstaigoje turėtų viešėti mylimiausios krepšinio komandos nariai.

Komentarai