T.Masiulis, M.Varnas ir K.Žemaitis: „Labai norėjome laimėti“ (VIDEO) 0

Kauno „Žalgirio“ arenoje praūžė Eurolygos jaunimo atrankos turnyras. Jo šeimininkai, Kauno „Žalgirio“ krepšininkai, finale palaužė Rygos VEF komandą ir iškovojo vienintelį kelialapį į pagrindines varžybas Milane. Pagrindinis jaunimo turnyras vyks Eurolygos finalinio ketverto metu.

„Žalgirio“ aštuoniolikmečių triumfo akimirkos – Žalgiris.lt fotogalerijoje.

Jaunųjų žalgiriečių vyriausiasis treneris Tomas Masiulis po rungtynių dėkojo ne tik savo auklėtiniams, bet ir jų ilgamečiams treneriams. Pasak jo, kelias iki trofėjaus nebuvo lengvas, tačiau svarbiausia buvo susitvarkyti su slegiama įtampa. Jis pasidžiaugė, kad visose rungtynėse atsirado vis kitas lyderis, ėmęsis iniciatyvos reikiamu metu.

„Negaliu pasakyti, kad dominavome. Pirmosios rungtynės su Maskvos CSKA buvo kiek lengvesnės, tačiau tiek su vokiečiais, tiek su čekais nebuvo lengva. Džiaugiuosi už vaikinus, kad jie atlaikė įtampą, nes nėra paprasta rungtyniauti namuose, kuomet visi laukia ir tikisi tik pergalės. Džiugina ir tai, jog kiekvienose rungtynėse atsirasdavo lyderis, kuris patempdavo komandą“, – iškart po finalinio mačo kalbėjo T.Masiulis.

Nugalėtojų strategas pažadų nedalino ir teigė, jog dar per anksti kalbėti apie galimybes Milane.

„Kol kas nepažįstame būsimų varžovų. Važiuosime ir kiekvienose rungtynėse atiduosime visas jėgas, kad pasiektume pergalę. Turnyro sistema tokia, kad vieną mačą pralaimėjęs praktiškai prarandi šansus kovoti toliau. Be abejonės, komandos bus stiprios, po truputį rinksime informaciją, ruošimės“, – tęsė treneris.

Iškart po turnyro „Žalgirio“ arenoje vykusioje apdovanojimų ceremonijoje buvo paskelbtas simbolinis turnyro penktas. Į jį pateko du žalgiriečiai – Kristupas Žemaitis bei Martynas Varnas.

Puikiai viso turnyro metu komandos žaidimui vadovavęs K.Žemaitis finalo metu nebuvo rezultatyvus, tačiau naudingu žaidimu svariai prisidėjo prie pergalės (5 tšk., 9 atk. kam., 8 rez. perd.).

Po rungtynių gynėjas antrino treneriui dėl nelengvo kelio džiuginančio rezultato link. Krepšininko nuomone komandoje yra daug lygiaverčių žaidėjų, tad nuspėti kas imsis lyderio vaidmens – sunku . Į geriausiųjų penketuką patekęs K.Žemaitis Milane tikisi dar atkaklesnių mačų.

„Labai stengėmės. Mūsų komandoje daug lygiaverčių žaidėjų, todėl kiekvienose rungtynėse, vis kitas krepšininkas gali primesti daug taškų. Buvo sunku žaisti su visomis komandomis ir, nors laimėjome nemažais skirtumais, kova tikrai buvo nelengva. Milane laukiame dar atkaklesnių kovų ir be abejo pergalių“, sakė K.Žemaitis.

Jo komandos draugas M.Varnas ne tik pateko į simbolinį žaidėjų penketuką, bet ir atsiėmė naudingiausio turnyro žaidėjo titulą. Ne vienu dėjimu žiūrovus džiuginęs puolėjas rungtynėse prieš VEF surinko 20 taškų.

NKL pirmenybėse Kauno „Žalgiris-2“ gretose žaidžiantis M.Varnas asmeninio titulo nesureikšmino. Pasak jo, svarbiausia buvo laimėti ir įvykdyti visus trenerio nurodymus.

„Labai norėjome laimėti, tad džiaugiamės, jog pavyko pasiekti pergalę. Viso turnyro metu stengėmės, dirbome tiek puolime, tiek gynyboje. Darėme taip, kaip treneris nurodė, turbūt dėl to ir pasiekėme tokį rezultatą. Milane bandysime pasirodyti kuo geriau“,- kalbėjo naudingiausias turnyro krepšininkas.

Komentarai