G.Krapikas: „Pasiekėme pergalę, kurios mums visiems labai trūko“ 0

Edgaras Pulkovskis, Krepsinis.net

Kauno „Žalgirio“ klubas nutraukė nesėkmių seriją Eurolygos „Top 16“ etape. Kauniečiai ketvirtadienį 89:77 pranoko Belgrado „Partizan“ ekipą.

Į spaudos konferenciją atėjo vyriausiojo trenerio Sauliaus Štombergo asistentas Gintaras Krapikas.

„Tiesiog Saulius negali kalbėti, nes gerklę labai skauda, todėl aš pamėginsiu su jumis pabendrauti“, – žurnalistams sakė G.Krapikas.

„Noriu pasveikinti visus komandos sirgalius su pirmąja pergale. Turėjome neblogų rungtynių ir anksčiau, bet niekaip nepavykdavo laimėti. Pagaliau sužaidėme gerai ir pasiekėme pergalę, kurios mums visiems labai trūko.

Mačo pabaigoje pritrūko šaltakraujiškumo. Reikėjo šiek tiek sustoti ir žaisti lėčiau. Tiesiog per greitai atakavome krepšį, taip pat padarėme klaidų. Kai pirmauji 20 taškų, reikia bandyti laimėti 30 taškų, o ne leisti varžovams priartėti“, – kalbėjo G.Krapikas.

Treneris sulaukė klausimo apie Tomo Dimšos žaidimą ir tobulėjimą, kuris dvikovoje su „Partizan“ pelnė 12 taškų.

„T.Dimša rodo dideles pastangas ir norą tobulėti. Jis labai gerai būna nusiteikęs dirbti gynyboje, todėl antroje pusėje patikėjome jam dengti varžovų lyderį Bogdaną Bogdanovičių. Kai dar jis sugeba pats įmesti 12 taškų su puikiu procentu, tikrai viskas labai gerai“, – jaunąjį žalgirietį gyrė G.Krapikas.

Tuo tarpu Belgrado „Partizan“ strategas Duško Vujoševičius pripažino, kad „Žalgiris“ laimėjo pelnytai: „Sveikinu „Žalgirį“ su pelnyta pergale. Jie daug kiečiau pradėjo rungtynes ir tai ypatingai atsispindėjo kovoje dėl atšokusių kamuolių bei kauniečių gynybos intensyvume. Šiuo metu negalime žaisti geriau, nes mūsų du svarbūs žaidėjai L.Westermannas ir D.Milosavljevičius patyrė sunkias traumas. Taip pat nerungtyniavo čiurną susižeidęs T.Kinsey. Esame labai jauna komanda, todėl praradę tris svarbius krepšininkus negalime žaisti geriau. „Žalgiris“ visuose žaidimo elementuose buvo geresnis, išskyrus klaidas.“

Komentarai