P.Jankūnas: „Tikiuosi, šis laimėjimas bus geras impulsas“ 0

Jonas Miklovas, BasketNews.lt“ korespondentas

Kauno „Žalgirio“ ekipos kapitonas Paulius Jankūnas viliasi, kad pirmoji pergalė Eurolygos „Top 16“ etape jo komandai suteiks teigiamą impulsą.

Lyg iš natų tris kėlinius kovoję žalgiriečiai ketvirtajame kėlinyje iššvaistė solidų pranašumą, tačiau 89:77 šventė pergalę mače su Belgrado „Partizan“ krepšininkais.

Rungtynių išvakarėse kauniečių ekipą paliko 34 metų 211 cm ūgio Kšištofas Lavrinovičius, tačiau jo trūkumo aikštėje pernelyg nesijautė – puikiai rungtyniavęs Robertas Javtokas pelnė 14 taškų, o P.Jankūnas pridėjo 12.

– Pauliau, ar pergalę iškovojote nesunkiai, kaip kad atrodė stebint rungtynes iš šalies?
– Ne, buvo sunku, nes varžovai garsėja klampiu žaidimu. Aišku, tris kėlinius mums viskas gerai sekėsi, o ketvirtas kėlinys vėl buvo toks pat, kaip įprastai. Gerai, kad laimėjome, bet vėl buvome truputį sustoję, kai jie ėmė gintis aikšte. Nesilaikėme drausmės, bandėme žaisti po vieną, kai reikėjo žaisti taip, kaip iki tol.

– Ar ši pergalė bus svarbi psichologiškai?
– Be abejo svarbi. Eurolygoje nesidžiaugiame pergalėmis kiekvieną dieną. „Top 16“ etape mūsų laukia dar daug rungtynių, todėl šis laimėjimas bus geras impulsas.

– Tomas Dimša ne pirmą kartą sužaidžia labai solidžiai.
– Man atrodo, kad jis tobulėja ne dienomis, o valandomis. Tai be galo talentingas vaikinas, turbūt vienas talentingiausių iš savo kartos. Daugiau žais, daugiau treniruosis ir ims labiau pasitikėti savo jėgomis.

– Kaip komandą paveiks Brolio išvykimas?
– Kšištofas yra patyręs žaidėjas, matęs ir šilto, ir šalto. Jis mums daug padėjo, būtų padėjęs ir šiandien. Tačiau turime kitų bėdų, apie kurias visi žino, todėl turėti įtakos šiems dalykams, negalime.

Komentarai