S.Štombergas: „Kausimės kol bus bent menkiausia galimybė“ 0

Marius Bagdonas, www.kaunodiena.lt

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai stoja į dar vieną mūšį su ryškiausiomis Eurolygos žvaigždėmis. „Top 16“ etapo dvikovoje Lietuvos čempionai penktadienį svečiuose egzaminuos vos kartą šį sezoną suklupusius Madrido „Real“ vyrus.

Šį sezoną „Žalgirio“ ir „Real“ ekipas keliai buvo suvedę ir reguliariajame sezone. Abu kartus karališkojo klubo atakų škvalas tiesiog nupūtė kauniečius. Kaune dar Ilias Zouro treniruojamas „Žalgiris“ pralaimėjo 63:83, o svečiuose gavo dar didesnį smūgį – 67:95.

„Varžovas gerai pažįstamas. Man vadovaujant pirmąsias rungtynes Madride pralaimėjome labai skaudžiai. Tuomet mums nesisekė nei užpult, nei pataikyti. Varžovai surinko daug taškų, mes praradome kontrolę ir pavyti jų jau nesugebėjome“, – pirmąjį tarpusavio mačą Ispanijos sostinėje prisiminė „Žalgirio“ vyr. treneris Saulius Štombergas.

– Ar stipriai pasikeitė „Real“ lyginant su pirmosiomis tarpusavio dvikovomis? – paklausėme stratego.
– „Top 16“ etape „Real“ gal ir netriuškina savo varžovų įspūdingais skirtumais kaip tai buvo reguliariajame sezone, tačiau žaidžia ne ką prasčiau. „Real“ ekipoje daug patyrusių žaidėjų, kurie puikiai išnaudoja menkiausią klaidą. Tačiau šešioliktuke ir mes pagerinome savąjį žaidimą, tą puikiai atspindi ir statistikos rodikliai. Komanda dabar atrodo kitaip, bet vieną dalyką dar turime pagerinti. Tai yra gynyba. Varžovų lyderiams vis dar leidžiame pelnyti per daug taškų. Mes vis dar turim šansų žengti toliau. Kol bus bent menkiausia galimybė, mes bandysime prasibrauti į ketvirtfinalį. Dabar mūsų pagrindiniai konkurentai dėl kelialapio yra Krasnodaro „Lokomotiv Kuban“, Belgrado „Partizan“, Stambulo „Galatasaray“. Visos jos turnyro lentelėje yra visiškai šalia. Visgi ir su tokiais varžovais kaip „Real“ kausimės iš paskutiniųjų.

– Ar visi žaidėjai sveiki?
– Pastaruoju metu turėjome išties nemažai problemų. Trūko pilnaverčių treniruočių, nes skausmais skundėsi Vytenis Lipkevičius, negalavo Tadas Klimavičius, Šarūnas Jasikevičius, Martynas Pocius. Norint normaliai treniruotis, buvome priversti iš dublerių komandos pasikviesti jaunuosius Luką Lekavičių ir Donatą Tarolį. Bet žaizdas, atrodo, išsilaižėme. Į Madridą vežamės visus žaidėjus.

– Kokį įspūdį paliko treniruotėje dalyvavę jaunieji žalgiriečiai?
– Abu vaikinai stengiasi. Jie dar labai jauni, jiems reikia pabaigti savo sezoną Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL). Tačiau ir toliau stengsimės kuo dažniau kviesti į pagrindinės komandos treniruotes, reikia, kad jie tobulėtų ir kautųsi su vyrais.

– Išvykus Kšištofui Lavrinovičiui galbūt daugiau šansų gaus jaunasis Artūras Gudaitis?
– Jis jau dabar gauna galimybių. Mano manymu, jo minučių skaičius tiek LKL, tiek Eurolygoje ateityje tik didės.

„Prieš „Real“ šiemet jau teko žaisti ne kartą. Nieko naujo nepasakysiu – tai labai stipri komanda, turinti daug puikių žaidėjų, kurie greitai bėga, gerai atakuoja. Jie Eurolygoje šį sezoną pralaimėjo tik kartą ir tai daug ką pasako. Madride mūsų laukia tikrai sunkios rungtynės, tačiau į Ispaniją vykstame kovoti ir parodyti viską, ką galime“, – teigė M.Pocius.

Gynėjo nuomone, raktas į pergalę galėtų būti, kibi ir varginanti gynyba. „Jei sugebėtume pristabdyti jų greitą puolimą ir sulėtinti žaidimą, galėtume gerokai sau pagelbėti. Tuomet jie neišmestų tiek daug laisvų metimų, nesurengtų tiek daug greitų atakų“, – svarstė M.Pocius.

Komentarai