„Žalgirio“ Garbės Klubo nariai parsivežė pergalę iš Jurbarko 0

Sekmadienį Jurbarko Antano Giedraičio-Giedriaus gimnazijos sporto salėje įvyko Jurbarko krepšinio lygos 2013-2014 metų sezono „Žvaigždžių diena“. Joje jau penktąjį kartą dalyvavo Kauno „Žalgirio“ Garbės Klubo narių komanda. Ji atsirevanšavo už nesėkmę praėjusiais metais ir išplėšė pergalę prieš Jurbarko krepšinio lygos (JKL) valdybos komandą rezultatu 66:56 (19:13, 16:19, 12:13, 19:11).

Prieš renginį „Žalgirio“ Garbės Klubas kartu su prezidentu Modestu Paulausku ir dovanomis tradiciškai aplankė Viešvilės vaikų globos namus. Narius sutiko namų direktorius Algimantas Liaudaitis su vaikais. Jie, kaip ir kasmet, buvo pakviesti keliauti į „Žalgirio“ areną Kaune stebėti „Žalgirio“ rungtynių.

„Turim labai smagią tradiciją, kasmet su Garbės Klubo nariais aplankyti Viešvilės vaikus, o po to sužaisti draugiškas rungtynes su jurbarkiškiais. Mes vis pasidžiaugiame, kad „Žalgirio“ Garbės Klubas ir Jurbarko krepšinio lyga buvo įkurti tais pačiais metais ir nuo pat pirmų metų glaudžiai bendraujame. Nesvarbu, kas laimi, o kas pralaimi, visada išsiskiriame puikios nuotaikos“, – apie tradicijas pasakojo „Žalgirio“ Garbės Klubo prezidentas ir Klubo narių komandos treneris M.Paulauskas.

Atvykus į Jurbarką, „Žvaigždžių dienos“ rungtynėse didžiąją laiko dalį pirmavo Garbės Klubo komanda. Ekipos po dviejų kėlinių išėjo ilsėtis rezultatui esant 35:32. Tiesa, trečiajame kėlinyje „JKL valdybos“ komandai buvo pavykę persverti rezultatą savo naudai (42:41). Tuo jie džiaugėsi neilgai. Į aikštelę grįžusio lyderio Justino Daugėlos vedini „Žalgirio“ Garbės Klubo nariai netrukus susigrąžino pranašumą ir laimėjo rungtynes rezultatu 66:56.

Naudingiausiu rungtynių žaidėju buvo išrinktas „Žalgirio“ Garbės Klubo atstovas J.Daugėla. Jis per 25 aikštelėje praleistas minutes spėjo pelnyti 21 tašką, atkovoti 10 kamuolių ir surinkti 21 naudingumo balą. Jam taip pat pavyko triumfuoti ir tritaškių metimų konkurse. Žalgirietis jame laimėjo visus tris etapus. Pergalę J.Daugėlai atnešė 17 finale taikliais metimais surinktų taškų.

„Labai smagu dalyvauti tokiame renginyje ir bent kartą metuose užsivilkti „Žalgirio“ aprangą. Didžiuojuosi tuo, kad teko žaisti olimpinio čempiono Modesto Paulausko treniruojamoje ekipoje. Džiaugiuosi abiem iškovotais trofėjais. Ypač sunku buvo laimėti tritaškių metimų konkursą. Specialiai jam nesiruošiau, galima sakyti, kad mane lydėjo sėkmė. Finale, mesdamas paskutinę seriją, pataikiau visus metimus. Iki šiol to dar nebuvo pavykę padaryti“, – sakė „Žalgirio“ Garbės Klubo atstovas J.Daugėla.

Kauno „Žalgirio“ Klubas: J.Daugėla 21 (10 atk. kam.), Š.Karūnaitis 14 (13 atk. kam., 3 per. kam.), T.Rasburskis 10 (5 atk. kam.), E.Radzevičius 8.

„JKL valdyba“: V.Tamulis 15 (7 atk. kam., 2 per. kam.), M.Jonušauskas 9 (10 atk. kam., 4 per. kam.), D.Čyžas 8 (3/3 dvit., 2 per. kam.), K.Švedas 7 (2 per. kam.).

Komentarai