Žalgiris TV analizė: į Miuncheną – su mintimis apie revanšą „Bayern“ 0

Eurolygos „Top 16“ etapas ritasi į antrą pusę. Kartą per septynis mačus F grupėje laimėjęs Kauno „Žalgiris“ (1-6) penktadienį į kovą stos Vokietijoje prieš debiutantą Miuncheno „Bayern“ (3-4) klubą.

Nors namuose Sauliaus Štombergo auklėtiniai varžovams nusileido 66:84, tačiau taip buvo prieš du mėnesius. „Miuncheno „Bayern“ žaidžia solidų krepšinį, praėjusiame ture nugalėjo ir Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“, tačiau tikrai manau, kad „Žalgiris“ turi šansą prieš juos laimėti“, – tradicinėje analitinėje Žalgiris TV laidoje sakė „Žalgirio“ veteranas Mindaugas Arlauskas.

Skaudų pralaimėjimą (72:108) praėjusią savaitę Madride nurašydamas „Real“ jėgai, pašnekovas didesnio indelio tikėjosi iš „Žalgirio“ jaunimo ir labiausiai patyrusio Šarūno Jasikevičiaus.

Antrasis Žalgirio TV laidos svečias, komandos treneris skautas Evaldas Beržininkaitis įvardino varžovus, kuriems teks skirti didžiausią dėmesį.

„Pirmiausia – pagrindinis jų įžaidėjas Malcolmas Delaney, kuris „Top 16“ etape dar pagerino savo statistinius rodiklius. Bryce’as Tayloras antrajame etape pataiko net 52 proc. tritaškių. Taip pat aukštaūgiai: Deonas Thompsonas puolime atkovoja net 2,4 kamuolio, o masyvus Johnas Bryantas yra pavojingas ir prie tritaškio linijos“, – pasakojo E.Beržininkaitis.

Maža to, „Žalgiriui“ teks stabdyti ir Nihadą Djedovičių, kuris dėl traumos nežaidė pirmajame mače.

„Tikrai tikėjomės, kad namuose prieš „Bayern“ laimėsime, – prisiminė Tadas Klimavičius. – Norisi revanšo. Turime šansų dar pakovoti dėl vietos kitame etape, bet šios rungtynės dabar svarbiausios.“

„Žalgirio“ aukštaūgis taip pat apžvelgė įtemptą situaciją Eurolygos E ir F grupėje bei prognozavo šios savaitės kovų baigtis.

„Bayern“ ir „Žalgirio“ rungtynės penktadienį Miunchene prasidės 21.15 val. Jas kviečiame stebėti „Žalgirio“ ambasadoje „Kalnapilio“ bare („Žalgirio“ arenoje).

http://www.youtube.com/watch?v=h5g1HdIs7kY

Komentarai