LKL „Žvaigždžių dienoje“ – J.Dentmono šou (FOTO) 0

Sekmadienį Klaipėdoje vykusiuose LKL „Žvaigždžių dienos“ renginiuose itin garsiai skambėjo žalgiriečio Justino Dentmono pavardė. Kauno „Žalgirio“ gynėjas liko antras tiek „Snaiperio“, tiek „Oro karaliaus“ konkursuose bei buvo pripažintas geriausiu „Vakarų“ ir „Rytų“ mačo žaidėju.

Nuotraukos iš LKL „Žvaigždžių dienos“ – Žalgiris.lt fotogalerijoje.

Tradiciniame LKL taikliarankių konkurse dalyvavo 12 krepšininkų. Ketvirtfinalyje J.Dentmonas surinko 16 taškų ir kartu su Edgaru Stanioniu iš Utenos „Juventus“ (16 taškų), Mariumi Runkausku iš Klaipėdos „Neptūno“ (17) ir Karoliu Babkausku iš Kauno „LSU-Atleto“ (22) pateko į pusfinalį. Beje, amerikietis pirmajame etape nepataikė nė vieno dviejų taškų vertės kamuolio.

Pusfinalyje antras atakavęs žalgirietis surinko 20 taškų. Į finalą jis prasibrovė kartu su M.Runkausku (21).

LKL „Snaiperio“ finale prastokai startavęs J.Dentmonas vėliau įsimėtė ir pelnė 16 taškų, tačiau to triumfui neužteko. Namų arenoje atakavęs M.Runkauskas surinko 20 taškų ir trečią kartą LKL istorijoje tapo šio konkurso nugalėtoju.

J.Dentmonas atsigriebė „Vakarų“ ir „Rytų“ rungtynėse. Viso mačo metu įspūdingus driblingo elementus demonstravęs žalgirietis ne tik linksmino žiūrovus, bet ir atvedė savo komandą į pergalę. Sauliaus Štombergo treniruojami „Vakarai“ nugalėjo „Rytus“ 113:108.

„Žalgirio“ gynėjas žvaigždžių rungtynėse pelnė 21 tašką, atkovojo 6 kamuolius ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus. Nenuostabu, kad už tokį pasirodymą J.Dentmonui atiteko įspūdingiausio rungtynių žaidėjo titulas ir prizas – naujutėlaitis šaldytuvas.

Be J.Dentmono ir S.Štombergo „Vakarams“ taip pat atstovavo žalgiriečiai Martynas Pocius ir Paulius Jankūnas. „Žalgirio“ kapitonas surinko 5 taškus, o M.Pocius žiūrovus džiugino dėjimais ir 18 taškų.

Dar įspūdingesnių dėjimų netrūko „Oro karaliaus“ konkurse. Per žingsnį nuo finalo liko jaunasis Tomas Dimša, kurio du geriausius dėjimus teisėjai įvertino 95 balais. Tuo tarpu „Šiaulių“ legionierius Travisas Leslie ir J.Dentmonas surinko po 99 balus.

Beje, J.Dentmonas konkurse nusprendė dalyvauti paskutinę akimirką ir galbūt tai jam pakišo koją finale. Įspūdingiausius bandymus pusfinalyje pademonstravęs žalgirietis lemiamame etape turėjo pripažinti T.Leslie pranašumą, kuris svarbiausią dėjimą atliko atsispirdamas nuo baudų metimo linijos.

Komentarai