„Žalgirio“ jaunimas sužinojo Eurolygos finalinio etapo varžovus 0

Paaiškėjo su kuo finaliniame Eurolygos jaunimo turnyro etape susikaus Kauno „Žalgirio“ aštuoniolikmečių komanda. Prieš mėnesį atrankinį turnyrą Kaune laimėję jaunieji žalgiriečiai gegužę vyks į Milaną, kur Eurolygos finalo ketverto metu bus surengtos ir aštuonių jaunimo komandų varžybos.

Tomo Masiulio auklėtiniai dėl pirmosios vietos grupėje ir vietos finale grumsis su šeimininkais – Milano „Armani Junior“ krepšininkais, Stambulo „Fenerbahce Ulker“ bei Madrido „Real“ ekipomis.

Kauno „Žalgirio“ komanda kovas Milane pradės gegužės 15 d. prieš vietos „Armani Junior“ komandą. Kitą dieną kauniečių lauks „Fenerbahce Ulker“, o grupių etapas bus užbaigtas rungtynėmis prieš Madrido „Real“ komandą. Grupės nugalėtoja didžiajame finale susitiks su kitos grupės pirmąją vietą užėmusiai ekipa.

Kitoje grupėje rungtyniaus praėjusių metų čempionai Badalonos „Joventut“ krepšininkai, taip pat Belgrado „Crvena Zvezda“, Sevilijos „Cajasol“ ir pirmą kartą turnyre dalyvausianti Pietų Amerikos komanda iš Brazilijos.

Žalgiriečiai į Milaną pateko laimėję atranką Kaune. Finale turnyro šeimininkai nugalėjo Rygos VEF ekipą, o naudingiausiu turnyro krepšininku tuomet buvo pripažintas „Žalgirio“ dublerių komandos žaidėjas Martynas Varnas. Laimėdamos atrankinius turnyrus į finalinį etapą pateko „Crvena Zvezda“, „Cajasol“ bei „Real“ komandos. Tuo tarpu Badalonos „Joventut“ teisę žaisti Milane gavo kaip praėjusių metų čempionai, o vardinių kvietimų sulaukė Stambulo „Fenerbahce Ulker“ klubas, Braziijos aštuoniolikmečiai bei turnyro šeimininkai – „Armani Junior“ krepšininkai.

Pagrindinis Eurolygos jaunimo turnyras vyks Eurolygos finalinio ketverto metu, gegužės 15-18 dienomis. O didysis finalas tarp grupių nugalėtojų bus žaidžiamas „Mediolanum Forum“ arenoje. Joje susigrums ir geriausios Europos vyrų krepšinio komandos.

Komentarai