Varžovų snaiperių nesustabdę jaunieji žalgiriečiai baigė pasirodymą NKL 0

Kauno „Žalgirio“ dublerių komanda ketvirtadienį Radviliškyje nusileido „Šilutės“ ekipai 83:89 ir baigė sezoną Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL). Laikinosios sostinės komanda kur kas dažniau klydo (22 prieš 14 klaidų) ir leido „Šilutės“ komandai tolimus metimus mesti 52 proc. taiklumu (14/27 trit.).

Serijos nugalėtojas galėjo paaiškėti savaitgalį, tačiau rungtynės dėl sutrupėjusios krepšinio lentos buvo sustabdytos ir vėliau nutrauktos. Lygos vadovų sprendimu lemiamas mačas nuo pat pradžių turėjo būti peržaistas ketvirtadienį neutralioje Radviliškio arenoje.

Rungtynių pradžioje užtikrinčiau atrodė „Šilutės“ krepšininkai. Per pirmas keturias minutes jie triskart pataikė iš toli ir tik „Žalgirio“ aukštaūgių – Nerijaus Barausko ir Aleho Kojenetso dvitaškiai neleido varžovams pavojingai atitrūkti (6:11). Aštuoni Vytenio Jasikevičiaus taškai, Martyno Varno prasiveržimas bei Donato Tarolio metimas iš po krepšio leido žalgiriečiams ne tik panaikinti deficitą, bet ir pirmą kartą būti pirmaujančiųjų vaidmenyje (18:17). Ketvirčio pabaigoje šilutiškiai persvėrė rezultatą savo pusėn ir po pirmųjų dešimties minučių turėjo trapią vieno taško persvarą – 21:20.

Antrojo kėlinio pirmoje pusėje komandoms sunkiai sekėsi pelnyti taškus. „Šilutė“ naudojosi aktyvia Tomo Masiulio auklėtinių gynyba ir taškus rinko tik nuo baudų metimo linijos. Po du taškus kauniečiams pelnė D.Tarolis bei Justas Tamulis, tritaškiu metimu pasižymėjo V.Jasikevičius ir „Žalgirio“ dubleriai buvo priekyje – 29:26. „Šilutė“ buvo išsiveržusi į priekį po dviejų tolimų metimų, tačiau kėlinį pataikęs iš vidutinio nuotolio užbaigė D.Tarolis, taip vėl išvedęs savo komandą į priekį – 34:33.

Nors pirmieji taškus po didžiosios pertraukos pelnė šilutiškiai, nesavanaudiškas D.Tarolio žaidimas davė naudos. Aukštaūgis atliko du puikius perdavimus komandos draugams – A.Kojenetsas ne tik pelnė du taškus, tačiau ir išprovokavo pražangą, Ignas Fiodorovas įmetė dvitaškį. Tas pats D.Tarolis įkrovė kamuolį iš viršaus ir žalgiriečiai susikrovė rekordinę persvarą (41:35). „Šilutė“ ilgai džiūgauti varžovams neleido. Po tritaškį įskraidino Vytautas Kamarūnas ir Arnas Kazlauskas bei Arvydo Straupio auklėtiniai persvėrė rezultatą – 43:41. „Žalgirio“ rezervinę komandą į dar didesnę duobę pasiuntė po tritaškį pataikę Edgaras Sosnovskis ir Deividas Pukis (53:45). Laikinosios sostinės ekipoje po tris taškus pelnė A.Kojenetsas bei V.Jasikevičius, tačiau ketvirčiui baigiantis tolimą metimą realizavo D.Pukis – 65:51.

Ketvirtajame kėlinyje „Žalgiris-2” ekipą į priekį tempė trys krepšininkai. J.Tamulis surinko aštuonis taškus, tolimą metimą patikė Ernestas Serkevičius, tačiau puolime nesunkiai taškus rinko ir varžovai, išsaugoję saugų atotrūkį – 74:61. „Žalgirio“ dubleriai ir toliau sėkmingai rungtyniavo puolime – po tritaškį realizavo J.Tamulis ir V.Jasikevičius, keturis taškus surinko A.Kojenetsas (71:81). Po dar vieno J.Tamulio tritaškio skirtumas buvo sumažėjęs iki septynių (78:85). Kauniečiai sukurti stebuklą bandė atakuodami iš toli. Ir nors po sudėtingo V.Jasikevičiaus tolimo metimo deficitas siekė vos keturis taškus, šilutiškiai realizavo baudos metimus ir penktosiose serijos rungtynėse iškovojo kelialapį į ketvirtfinalį – 89:83.

„Žalgiris-2“: V.Jasikevičius 24 (6/12 trit., 6 rez. perd., 2 per. kam.), A.Kojenetsas 19 (7/11 dvit., 4 rez. perd.), J.Tamulis 17, E.Serkevičius 9, D.Tarolis 8 (5 atk.kam., 4 rez. perd., 2 per. kam., 2 blk.), M.Varnas 2, I.Fiodorovas 2 (6 atk. kam.), N.Barauskas 2, J.Klimavičius 0, M.Echodas 0.

„Šilutė“: A.Kazlauskas 20 (4/5 dvit., 3/4 trit., 3 per. kam.), E.Mološčiakas 17 (4 rez. perd., 2 per. kam.), E.Šaulys 15 (7 atk. kam.), V.Kamarūnas 12 (5 rez. perd.), E.Sosnovskis 10 (6 atk. kam.).

Komentarai