Traumų kamuojamas „Žalgiris“ sieks atsirevanšuoti M.Kalniečio ir S.Jasaičio ekipai 0

Marius Bagdonas, www.kaunodiena.lt

Mantas Kalnietis sugrįžta ten, kur žengė pirmuosius savo žingsnius krepšinio aikštelėje. Geriausias šalies krepšininkas kartu su Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ ketvirtadienio vakarą pasistengs įveikti Kauno „Žalgirį“ jo teritorijoje ir sustiprinti pozicijas kovoje dėl vietos Eurolygos „Top 8“ etape.

Pokalbis su M.Kalniečiu Žalgiris TV tiesioginiame eteryje – ketvirtadienį 12.55 val.

Komandų tikslai šiose rungtynėse – skirtingi. „Geležinkelininkai“ „Top 16“ etape per dešimt dvikovų yra laimėję 4 kartus ir turi rimtų pretenzijų pakovoti dėl kelialapio į ketvirtfinalį, tuo tarpu vos vieną pergalę sukrapštęs „Žalgiris“ jau yra praradęs net ir teorinius šansus patekti į kitą etapą, tad daugiausiai dėmesio skirs repeticijoms prieš svarbiausius mūšius vietiniame fronte.

„Mūsų pozicija F grupėje yra įtempta, tačiau prie to šį sezoną jau esame pripratę. Tiesiog reikia stengtis laimėti kiekvienas rungtynes ir įrodyti, jog esame pajėgūs kautis su geriausiomis Europos komandomis. Šią savaitę mūsų laukia sunki viešnagė į Kauną, kur „Žalgiris“ turi stiprų savo sirgalių užnugarį. Net jei jie ir prarado šansus žengti toliau, neabejoju, kad kovos garbingai ir darys viską, kad mus nugalėtų“, – neabejojo „Lokomotiv-Kuban“ vyriausiasis treneris Jevgenijus Pašutinas.

Trenerio nuomone, svarbiausia šiame mače bus sulaikyti „Žalgirio“ puolimo lyderius Justiną Dentmoną, Martyną Pocių ir Robertą Javtoką.

„Žalgiris“ šiuo metu demonstruoja gerą formą. Daugumą savo rungtynių jie pralaimėjo tik prastai sužaidę pabaigas. Žinau, kad dabar pagrindinį dėmesį kauniečiai skirs Lietuvos čempionatui bei šalies taurės varžyboms“, – pažymėjo M.Kalnietis.

Geriausio šalies krepšininko nuomone, „Žalgirio“ komandą gerokai susilpnino netikėta Pauliaus Jankūno kojos trauma, tačiau neįvertinti kauniečių būtų ypač pavojinga. „Po Pauliaus traumos žalgiriečiai mažiau žaidžia baudos aikštelėje, tačiau Robertas Javtokas žaidžia ko gero geriausią krepšinį per pastaruosius penkerius metus, tad mums bus tikrai nelengva“, – prieš kelionę į savo gimtąjį miestą svarstė M.Kalnietis.

Silpnoji vieta – gynyba

Kad Kaune lengva nebus, krasnodariečiams mena ir pirmosios tarpusavio rungtynės. Tuomet net 16 taškų persvarą turėję žalgiriečiai šį milžinišką pranašumą išbarstė. Pergalę 80:75 „Lokomotiv-Kuban“ šventė tik dėl to, kad svečiai chaotiškai sužaidė lemiamą ketvirtą kėlinį.

Tose rungtynėse ne „Lokomotiv-Kuban“ laimėjo, bet „Žalgiris“ įteikė pergalę varžovams į rankas. „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Saulius Štombergas viliasi, kad šį kartą istorija nepasikartos, o kauniečiai yra pajėgūs pasiekti revanšą.

„Savoje arenoje sieksime sužaisti geras rungtynes. Ruošiantis joms turėjome problemų, nes iš rikiuotės iškrito V.Čižauskas, skausmais skundėsi ir J.Dentmonas. Pilnaverčių treniruočių trūko. Rungtynės bus nelengvos, kadangi Krasnodaro ekipą tenkins tik pergalė. Norint pakovoti dėl vietos tolimesniame etape jiems reikia laimėti Kaune. Neabejoju, kad eksperimentų jokių nebus. „Lokomotiv-Kuban“ remsis tik pagrindiniais žaidėjais ir darys viską, kad laimėtų“, – įsitikinęs „Žalgirio“ vyriausiasis treneris S.Štombergas.

Šiomis dienomis prie pagrindinės komandos prisijungė jaunieji žalgiriečiai Lukas Lekavičius ir Donatas Tarolis, tačiau Eurolygos turnyre jie neregistruoti, tad ant parketo ketvirtadienio vakarą nepasirodys. „Žalgiriui“ šįsyk nepadės ir kelio traumą patyręs V.Čižauskas.

„Lokomotiv-Kuban“ – gera komanda, ypač mėgstanti greitą puolimą, derinį du prieš du. Varžovų komanda turi nemažai lyderių, tarp kurių ir M.Kalnietis, Krunoslavas Simonas, Derickas Brownas. Pirmas tarpusavio rungtynes sužaidėme gerai, tad tikrai esame pajėgūs juos įveikti. Ginantis rusai tikrai turi trūkumų“, – silpnąją varžovų komandos vietą pažymėjo žalgirietis Vytenis Lipkevičius.

Bilietus į „Žalgiris“ – „Lokomotiv-Kuban“ rungtynes galima įsigyti visose Bilietai.lt kasose.

Komentarai