LKL: visas rungtynes pirmavęs „Žalgiris“ laimėjo Pasvalyje 0

Kauno „Žalgiris“ pirmavo visas rungtynes ir Pasvalyje iškovojo dvyliktąją pergalę Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate. Žalgiriečiai nugalėjo „Pieno žvaigždžių“ komandą 85:77 (29:14, 20:19, 11:21, 25:23).

Rungtynių pradžioje „Žalgirio“ gretose vienas po kito pasižymėjo visi startinio penketo žaidėjai: Robertas Javtokas, Martynas Pocius, Vytenis Lipkevičius, tritaškį įmetęs Tadas Klimavičius ir Justinas Dentmonas – 11:6. Skirtumas dar labiau išaugo, kai ir toliau po krepšiu dominavo R.Javtokas (15:6). Savo ruožtu M.Pocius ir J.Dentmonas pataikė tiek po tritaškį, tiek po metimą iš vidutinio nuotolio – 25:8. Kėlinio pabaigoje J.Dentmonas ir T.Klimavičius pelnė dar po 2 taškus – 29:14.

Pirmajame kėlinyje nežaidęs Šarūnas Jasikevičius antrąjį pradėjo taikliu tritaškiu (32:14). Už poros minučių jis dar kartą tiksliai atakavo iš toli, bet įsižaidė ir šeimininkai, kurie sugebėjo sumažinti skirtumą iki vienženklio (35:26). Po Sauliaus Štombergo paimtos minutės pertraukėlės „Žalgirio“ žaidimas susitvarkė. Tritaškį pataikė Artūras Milaknis, Š.Jasikevičius pridėjo du metimus iš vidutinio nuotolio, o dusyk iš po krepšio neįmetęs R.Javtokas trečią bandymą pavertė triuškinančiu dėjimu – 44:26. Antrajam kėliniui einant į pabaigą kauniečių puolimas kiek stabtelėjo, bet J.Dentmono šūvis iš toli ir A.Milaknio dvitaškis išlaikė solidžią persvarą – 49:33.

Trečiojo kėlinio pirmoje pusėje žalgiriečiai įsivėlė į chaotišką žaidimą, kuris buvo parankesnis šeimininkams. Per kiek daugiau nei 5 minutes iš žaidimo pataikė tik J.Dentmonas, po baudą pridėjo Artūras Gudaitis ir R.Javtokas. Tuo pasinaudoję pasvaliečiai priartėjo iki 4 taškų (49:53). Po minutės pertraukėlės „Žalgiris“ apsigynė ir greitą ataką po M.Pociaus išradingo perdavimo dėjimu baigė T.Klimavičius. Svečiai sėkmingai surengė dar 3 antpuolius iš eilės: iš pradžių M.Pocius smeigė tritaškį iš kampo, po to R.Javtokas dukart buvo stabdomas pražangomis – 60:49. Deja, po to per paskutines dvi trečiojo kėlinio minutes kauniečiai taškų nepelnė – 60:54.

Žalgiriečiai atsigriebė ketvirtojo kėlinio pradžioje, kai itin veržliai žaidė M.Pocius. Jis surinko 5 taškus, tritaškį iš kampo pataikė A.Milaknis ir skirtumas vėl tapo dviženklis (68:56). Nors T.Klimavičius įmetė kelių varžovų apsuptyje bei vėliau pridėjo baudos metimą, kovingai nusiteikę „Pieno žvaigždžių“ krepšininkai vėl ėmė artėti – 65:71. Juos pristabdė M.Pociaus baudų metimai ir Š.Jasikevičiaus dvitaškis (76:67). Šeimininkai vis dar nesudėjo ginklų (71:76), bet V.Lipkevičius pelnė 4 taškus – 80:71. Per paskutiniąją minutę žalgiriečiai beveik neklydo mesdami baudas ir iškovojo pergalę galutiniu rezultatu 85:77.

„Žalgiris“: M.Pocius 19 (8 atk. kam., 3 rez. perd.), J.Dentmonas 15, Š.Jasikevičius 14 (5 atk. kam.), R.Javtokas 12 (7 atk. kam.. 3 rez .perd.), T.Klimavičius 10 (6 atk. kam.), A.Milaknis 8, V.Lipkevičius 6, A.Gudaitis 1, M.Kupšas 0, T.Dimša 0.

„Pieno žvaigždės“: D.Mitchellas 17 (11 rez. perd.), Ž.Jonušas 15 (5 atk. kam.), E.Kairys 14 (5 atk. kam.).

Komentarai