S.Štombergas dalino patarimus ateities krepšinio žvaigždėms 0

Kauno „Žalgirio“ komandos treneris Saulius Štombergas ir Vilniaus „Kibirkšties-VIČI“ ekipos trenerė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė pirmadienį paskyrė jaunosioms krepšinio „žvaigždėms“. Geriausių Lietuvos klubų treneriai Vilniuje ir Kaune surengė pratybas „Moksleivių krepšinio lygos Žvaigždžių dienos 2014” dalyviams, kurie išmoktas pamokas pademonstruos kovo 29 dieną Panevėžio „Cido“ arenoje.

Kauno „Žalgirio“ treniruočių salėje apsilankė daugiau nei 30 ateities krepšinio „žvaigždžių“. Dvi valandas S.Štombergo patarimų klausę jaunieji krepšininkai po pratybų braukė prakaitą.

„Labai gera treniruotė, sužinojome naujų dalykų, – po pratybų teigė vienas perspektyviausių Lietuvos jaunųjų krepšininkų Martynas Varnas. – Daug dėmesio skyrėme gynybai. Tiek vienas prieš vieną, tiek komandinei. Norėtųsi daugiau tokių treniruočių, man labai patiko“.

Kauno „Žalgirio“ treneris džiaugėsi, kaip jaunieji krepšininkai MKL „Žvaigždžių dienos“ treniruotėje gaudė kiekvieną jo žodį.

„Visi dirbo noriai, priėmė informaciją, – teigė S.Štombergas. – Dalyvavo įvairaus amžiaus vaikinai, tai matėsi, kad vieniems gal buvo per lengva, kitiems per sunku. Tačiau visi dirbo nuoširdžiai, matosi, kad visi nori būti sportininkais. Jų siekiai – dideli. Palinkėsiu, kad toli ir žygiuotų“.

Praėjusią vasarą su Lietuvos aštuoniolikmečių rinktine dirbęs S.Štombergas šias pareigas užims ir šiemet. Buvęs Lietuvos rinktinės puolėjas teigia, kad jauniems krepšininkams svarbiausia žinias dėtis į galvą ir kasdien eiti po vieną žingsnį į priekį.

„Jaunimui visada svarbu perdavimo atlikimas, jo kokybė, pozicijos užėmimas. Tai turi būti taisyklingai įvaldyta, – vardina S.Štombergas. – Kitas svarbus dalykas – gynyba vienas prieš vieną ir, žinoma, komandinė gynyba. Reikia vienas kitam padėti, teisingai atsistoti ir užimti reikiamas pozicijas. Vaikinai gavo žinių, pasižiūrėjom atlikimo techniką. Tikiuosi, kad kai kurios žinios jiems išliks“.

VIDEO reportažas apie vaikinų treniruotę Kaune:

Kovo 29 dieną Panevėžio „Cido“ arenoje susirinkę krepšinio mylėtojai ir internetinės televizijos SportoTV.lt žiūrovai galės išvysti tradicines „Rytų-Vakarų“ komandų rungtynes bei galės stebėti populiariausius dėjimo į krepšį ir tritaškių metimų konkursus, o taip pat tik MKL „Žvaigždžių dienoje“ išbandytas Karavano, Bauduko, Slalomo rungtis bei visada intriguojantį trys prieš tris į vieną krepšį minį turnyrą.

„Moksleivių krepšinio lygos Žvaigždžių diena“ Panevėžyje prasidės 11.30 val. Įėjimas nemokamas.

Komentarai