Per likusius Eurolygos mačus žalgiriečiai pergalių dalinti nesiruošia 0

Marius Bagdonas, www.kaunodiena.lt

Dvejose paskutinėse Eurolygos „Top 16“ etapo rungtynėse namuose Kauno „Žalgiriui“ iki pergalės pritrūko vos vieno metimo. Ar šį prakeiksmą Lietuvos čempionai nutrauks ketvirtadienį, kai savoje arenoje priims Stambulo „Galatasaray“?

Repeticija prieš savaitgalį

Trečias kartas nemeluoja. Po skaudžių apmaudžių pralaimėjimų savų sirgalių akivaizdoje Rusijos klubams, žalgiriečiai kupini ryžto reabilituotis. Nors pergalė mače su turkais F grupės turnyro lentelėje „Žalgirio“ pozicijų nepagerintų, vos vieną pergalę turintys kauniečiai žada kauti dėl garbės ir pasitikrinti savo jėgas prieš savaitgalį Panevėžyje vyksiančias Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės finalo ketverto kovas.

Rungtynių su Maskvos CSKA pabaigoje Justinas Dentmonas turėjo galimybę išplėšti pergalę. Praėjusią savaitę mače su Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ scenarijus beveik pasikartojo – šansą išplėšti pergalę galėjusio Šarūno Jasikevičiaus tritaškis skriejo pro šalį.

Komentarai

„Žalgirio“ strategas Saulius Štombergas: „Galatasaray“ komandą pagal jos sudėtį ir biudžetą galima priskirti prie Eurolygos grandų. Pastaruoju metu Eurolygoje ši komanda žaidžia labai solidžiai. Savo čempionate jie paskutines rungtynes pralaimėjo, tad į Kauną atvyksta pyktelėję. Maža to, šios rungtynės jiems labai svarbios kovojant dėl patekimo į kitą etapą. Pergalių tiek jiems, tiek mums reikia kaip oro. Turime rodyti žalgirietišką charakterį ir namuose pergalių negalime dalinti. Džiugu, kad prie mūsų jau prisijungė kapitonas Paulius Jankūnas. Norėtume laimėti prieš turkus ir dėl to, kad įgautume pasitikėjimo prieš savaitgalio LKF taurės dvikovas. Kiek blogesnės naujienos, kad maždaug mėnesiui dėl menisko traumos iškrito Vytenis Čižauskas. Jam prireiks operacijos. Tai paaiškėjo po žaidėjui atliktų papildomų tyrimų“.

Tomas Dimša: „Savaitgalį laukia LKF taurės finalo ketvertas, tad jei pavyktų iškovoti pergalę prieš Stambulo ekipą, mūsų nuotaikos būtų dar pakilesnės. Varžovų komanda turi daug gerų krepšininkų. Ypač svarbus šiai komandai yra Carlosas Arroyo. Šis gynėjas yra labai naudingas komandai: tiek pats pelno daug taškų, tiek sukuria puikias progas komandos draugams. Be to, prie „Galatasaray“ prisijungė Manucharas Markošvilis, kurio nebuvo pirmosiose tarpusavio rungtynėse. Bus tikrai nelengva“.

Parankus varžovas?

Pirmąsias tarpusavio rungtynes kauniečiai prisimena su kartėliu. Vilčių pakovoti dėl kelialapio tuomet dar turėję Lietuvos čempionai didvyriškai kovėsi tris ketvirčius, tačiau duobė antrajame kėlinyje ir nesėkmingai sužaistos paskutinės minutės nubraukė visas pastangas – 83:90.

Visgi dviem žalgiriečiams išvyka į abipus Bosforo sąsiaurio esantį didžiausią Turkijos miestą įsimins ilgam. Sausio 31-ąją „Abdi Ipekci“ arenoje Matynas Pocius sužaidė rezultatyviausias savo karjeros rungtynes. Iš viso gynėjas tą vakarą pelnė 26 taškus (5/6 dvitaškių, 5/9 tritaškių, 1/1 baudos), atkovojo 4 kamuolius ir surinko 27 naudingumo balus.

Lygiai tokį patį asmeninį rekordą iš Turkijos parsivežė ir Robertas Javtokas. Solidžiai šį sezoną rungtyniaujantis „centras“ pelnė 21 tašką, atkovojo 9 kamuolius bei surinko 25 naudingumo balus. Vidurio puolėjas pagerino 13 metų gyvavusį savo rezultatyvumo rekordą.

34-ąjį gimtadienį praėjusią savaitę atšventusio krepšininko galingo pasirodymo laukiama ir šiose rungtynėse. Vienintelis visose šio sezono rungtynėse starto sudėtyje rungtynes pradėjęs žalgirietis pastaruoju metu demonstruoja įspūdingą formą ir yra naudingas abiejose aikštės pusėse – aštuoniuose mačuose iš eilės aikštę paliko savo sąskaitoje turėdamas dviženklį taškų skaičių bei blokavo bent po vieną varžovų metimą septyniose dvikovose iš paskutinių aštuonių.

Lengvo pasivaikščiojimo nesitiki

Jei M.Pociui ir R.Javtokui pirmoji dvikova kelia dviprasmiškus sentimentus, tai kitas komandos lyderis Justinas Dentmonas išvykos į Turkiją nenorėtų prisiminti. Stambule kauniečiams akivaizdžiai trūko amerikiečio indėlio. Aikštelėje blaškęsis legionierius sukrapštė vos 6 taškus ir rungtynes baigė su neigiamu naudingumo koeficientu. Nerezultatyvesnes rungtynes šį sezoną J.Dentmonas sužaidė tik praėjusią savaitę prieš Krasnodaro ekipą (5 taškai).

Pastaruoju metu „Žalgirio“ įžaidėjo naudingumo kreivė pastebimai krito, o komandos lyderio estafetę vis dažniau perima R.Javtokas. Ar amerikietis sugebės atsitiesti, ar S.Štombergas nuspręs jį patausoti savaitgalį vyksiantiems LKF taurės mūšiams, kur bus medžiojamas pirmasis sezono trofėjus?

Į Kauną turkai atvyksta suirzę. Pirmadienį vykusiose Turkijos čempionato rungtynėse „Galatasaray“ išvykoje 65:69 nusileido Gaziantepo „Royal Hali“ ir patyrė jau 8-ąją nesėkmę. Po 23 turų „Galatasaray“ kol kas užima tik ketvirtąją vietą, nusileisdamas visiems savo pagrindiniams varžovams Bandirmos „Banvit“, Stambulo „Fenerbahce Ulker“ bei to paties miesto „Anadolu Efes“.

Ergino Atamano auklėtiniams mačas laikinojoje sostinėje bus ypač svarbus. „Galatasaray“ kol kas su Krasnodaro ir Miuncheno „Bayern“ krepšininkai turi po 5 pergales ir rimtai kaunasi dėl paskutinio ketvirto kelialapio į ketvirtfinalį.

„Nors „Žalgiriui“ šis mačas ir nieko nelemia, žaisti Kaune mums bus tikrai nelengva. Savų sirgalių akivaizdoje kauniečiai tikrai neatiduos pergalės be kovos“, – neabejojo „Galatasaray“ strategas.

Pastarąją savaitę E.Atamanui teko sukti galvą ne tik dėl klubo reikalų. 48-erių metų strategas oficialiai tapo naujuoju Turkijos rinktinės treneriu ir vadovaus komandai iki 2016 metų.

Bilietus į „Žalgiris“ – „Galatasaray“ rungtynes galima įsigyti visose Bilietai.lt kasose.

Specialius pasiūlymas laukia į platininę, auksinę ir sidabrinę zonas bilietus nusipirkusių žiūrovų, nes į bilietų kainą yra įskaičiuotas gėrimas (alus arba „Coca-Cola“) ir „Pringles“ traškučiai. Juos bus galima atsiimti prie pagrindinio „Žalgirio“ arenos įėjimo pirmajame aukšte.

Komentarai