Š.Jasikevičius: „C.Arroyo sužaidė tiesiog įspūdingai“ 0

Lina Skersytė, Krepsinis.net

Kauno „Žalgiriui“ Eurolygos „Top 16“ etape ir toliau nepavyksta iškovoti antrosios pergalės. Kauniečiai savo namų arenoje turėjo pripažinti svečių iš Turkijos Stambulo „Galatasaray“ pranašumą (72:84).

Po vienuoliktojo kauniečių pralaimėjimo Eurolygos „Top 16“ etape „Žalgirio“ įžaidėjas Šarūnas Jasikevičius negailėjo gražių žodžių bei gyrė puikiai sužaidusį turkų lyderį Carlosą Arroyo.

Š.Jasikevičius prisipažino, kad mintys apie savaitgalį vyksiantį Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) finalinį ketvertą jau taip pat yra žalgiriečių pasąmonėje.

„Mes laikėmės kurį laiką, bandėme agresyviau gintis, bet varžovai vienu metu labai įspūdingai sužaidė, pataikė itin skausmingus tritaškius. Apskritai mes vėlavome kiekviename epizode, buvome nelabai agresyvūs, net nežinau kodėl“, – pralaimėjimo priežastis vardijo Š.Jasikevičius.

– Ar komandos iš vėžių neišmušė tai, kad po ilgosios pertraukos varžovai pradėjo žaisti žemesniu penketu?
– Galima sakyti, kad išsimušėme, bet rungtynės visą laiką vyko keturi ar penki taškai tai į vieną, tai į kitą pusę. Laiko tikrai buvo likę gana nemažai, bet mes nesugebėjome varžovų pasivyti.

– Antroje rungtynių pusėje C.Arroyo surinko net 17 taškų. Kodėl komandai nepavyko jo sustabdyti?
– Reikia pasakyti atvirai, kad tam tikrais momentais jis sužaidė įspūdingai. Žinoma, jis geras žaidėjas, mes jį senai pažįstame. Bet kiek gerai pirmoje pusėje jį sustabdėme, tiek gerai jis žaidė antroje pusėje. Buvo ir mūsų klaidų, bet reikia jį pagirti, kad sužaidė įspūdingai antroje rungtynių pusėje ir apsunkino mūsų žaidimą. Tai ir atkovoti kamuoliai tikrai buvo priežastis numeris vienas, kodėl mes pralaimėjome.

– Savaitgalį „Žalgirio“ laukia LKF finalinis ketvertas. Ar jau galvojate apie tai?
– Tu nebūtum žmogus, jeigu apie tai negalvotum. Tai vis tiek yra pasąmonėje, galvoji apie tai ir žinai, kad tai yra titulas. Aš manau, kad mes tikrai apie tai galvojame, nors tiek antradienį, tiek ir trečiadienį ruošėmės tik rungtynėms prieš „Galatasaray“. Žinoma, pasąmonėje mes žinome, kas bus savaitgalį ir, kad tai yra galimybė iškovoti pirmąjį sezono titulą Lietuvoje, todėl reikia kabintis už šiaudo.

Komentarai