LKF taurės pusfinalyje „TonyBet“ sieks mesti iššūkį „Žalgiriui“ 0

Artūras Dijakovskis, „BasketNews.lt“ korespondentas

Čempionai prieš čempionus – toks laukia pirmasis Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės pusfinalio mačas. Prieš dvejus metus į viršų LKF taurę kėlęs Kauno „Žalgiris“ kovos su praėjusių metų nugalėtojais Prienų „TonyBet“ krepšininkais.

ISTORIJA. Nuo 2007 metų, kai buvo atkurtos LKF taurės varžybos, žalgiriečiai keturis kartus jose triumfavo ir du kartus liko antri. Pernai jie praleido šias varžybas ir tuo pasinaudojo „TonyBet“ ekipa – ji pirmą ir vienintelį kartą klubo istorijoje iškovojo LKF taurę.

Prieniškiai LKF taurės finalo ketverto varžybose dalyvaus ketvirtus metus iš eilės ir kol kas savo kolekcijoje neturi tik vienų medalių – sidabro.

TARPUSAVIO DVIKOVOS. Šį sezoną komandos jau buvo susitikusios dviejuose Lietuvos krepšinio lygos (LKL) mačuose. Pirmame triuškinama persvara (101:83) namie triumfavo „TonyBet“, antrame – „Žalgiris“ (84:71).

Visgi prieniškiai neabejoja, kad šeštadienio rungtynėms Panevėžyje ankstesnės dvikovos neturės jokios reikšmės.

„Tai bus visiškai kitokios rungtynės, negalime lyginti to mačo ir artėjančios pusfinalio kovos“, – apie pergalingą dvikovą namie su „Žalgiriu“ ir LKF pusfinalio kovą kalbėjo Virginijus Šeškus.

„Žalgiris“ ir „TonyBet“ LKF taurės pusfinalyje susitinka ne pirmą kartą. 2011 metais tik po atkaklios kovos 75:73 pergalę ir bilietą į finalą iškovojo žalgiriečiai. Tada rezultatyviausiai rungtyniavo Paulius Jankūnas, pelnęs 20 taškų.

„Žalgirio“ kapitonas prieš kelias dienas sugrįžo į rikiuotę po dešinės kojos piršto lūžio. Mėnesį nerungtyniavęs P.Jankūnas kauniečiams bus didelė pagalba po krepšiu.

„Šiandien daugiau žaidė P.Jankūnas, bandėme jį įtraukti į komandą, – po pralaimėto mačo „Galatasaray“ klubui sakė Saulius Štombergas. – Gal jam nelabai sekėsi, tačiau po traumos tai normalu, iš jo daugiau tikimės savaitgalį LKF taurės varžybose.

Nenorėjome nuvarginti žaidėjų, norėjosi duoti pailsėti, nes savaitgalį bus reikalingas šviežumas. Daugiau rotavome žaidėjus, nes reikia žiūrėti į ateities rungtynes.“

„TonyBet“ ekipoje, nepaisant smulkių čiurnos traumų, yra visi sveiki ir pasiruošę žaisti.

LYDERIAI. LKL čempionate „Žalgirio“ gretose išsiskiria trys krepšininkai: P.Jankūnas, Justinas Dentmonas ir Robertas Javtokas. P.Jankūnas pelno po 11,2 taško, atkovoja po 7,9 kamuolio ir renka po 17,1 naudingumo balo. Pastarieji du rodikliai – geriausi komandoje. J.Dentmonas yra rezultatyviausias komandos žaidėjas LKL pirmenybėse (vid. 11,8 taško), o R.Javtokas (vid. 10,8 naud. balo) pagal efektyvumą yra trečias.

„Tonybet“ ekipa turi 5 ryškiai išsiskiriančius krepšininkus. Artūras Valeika yra naudingiausias komandos žaidėjas, pelnantis po 12,2 taško, atkovojantis po 6,7 kamuolio ir renkantis po 16,8 naudingumo balo. Dar penki krepšininkai renka dviženklius naudingumo balų rodiklius: Mindaugas Lukauskis (vid. 13,8), Gintaras Kadžiulis (12,7), Žygimantas Janavičius (12,6) ir Martynas Linkevičius (12,4).

PASIRUOŠIMAS. Kauno „Žalgiris“ LKF taurės pusfinalį žais praėjus mažiau nei dviem paroms po Eurolygos rungtynių.

Anot „Žalgirio“ veterano Šarūno Jasikevičiaus, mintys apie taurės varžybas krepšininkų neapleido jau kurį laiką.

„Tu ne žmogus, jeigu apie tai negalvotumei, tai yra pasąmonėje, – po nesėkmingų ketvirtadienio rungtynių su „Galatasaray“ atviravo Š.Jasikevičius. – Aišku, manau, kad mes kažkiek apie tai galvojome. Be abejo, antradienį ir trečiadienį visos mintys buvo tik apie „Galatasaray“, bet visi kažkiek galvoja, kad savaitgalį galime laimėti pirmą sezono trofėjų ir reikia kabintis už šiaudo.“

„TonyBet“ ekipa turėjo kiek daugiau poilsio, tačiau paskutiniu metu tvarkaraštis šios komandos taip pat nelepino. Kovo 7-24 dienomis jie sužaidė net aštuonerias rungtynes trijuose frontuose ir keliavo į Norčiopingą bei Tartu.

Visgi nuovargio kortos kaip pasiteisinimo prieš artėjančią dvikovą prieniškiai netraukė.

„Tikslai visada tik tai aukščiausi, – kalbėjo „TonyBet“ vyriausiasis treneris V.Šeškus. – Šiais metais taip pat stengsimės iškovoti taurę.“

ŽVILGSNIS. Prieniškių vairininkas Šeškus neabejojo, kad mačas su „Žalgiriu“ bus labai sunkus, mat pastaruoju metu kauniečiai demonstruoja gerą sportinę formą.

„Žalgiris“ iki paskutinių minučių kovojo su Maskvos CSKA, Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“, Tel Avivo „Maccabi“ komandomis, todėl bus tikrai sunku, – teigė V,Šeškus. – Puikiai rungtyniauja Martynas Pocius, R.Javtokas, po traumos grįžo P.Jankūnas, Š.Jasikevičius taip pat įneša savo indėlį. Laukia sunkus mačas.“

Visgi „TonyBet“ strategas LKF taurės finalo ketverto favoritu laiko ne savo tiesioginį oponentą pusfinalyje, o šalies pirmenybėse šiemet dar nesuklupusį „Lietuvos rytą“: „70 proc. „Lietuvos rytas“, 30 proc. – „Žalgiris“.

Komentarai