Prienų komandai pralaimėjęs „Žalgiris“ nepateko į LKF taurės finalą 0

Daugybė klaidų ketvirtajame kėlinyje ir anksčiau pataikyti varžovų tritaškiai Kauno „Žalgiriui“ užtvėrė kelią į Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės finalą. Panevėžyje vykstančiame finalo ketverto pusfinalyje žalgiriečiai pralaimėjo Prienų „TonyBet“ ekipai 76:84 (19:19 19:23, 24:25, 14:17).

Pirmajame kėlinyje virė atkakli kova. Gerai mačą pradėjo Vytenis Lipkevičius, kuris po krepšiu surado Paulių Jankūną. Po to jis perėmė kamuolį, kurį tritaškiu pavertė Justinas Dentmomas bei pats pelnė taškus – 7:3. Po V.Lipkevičiaus perdavimo dar kartą pasižymėjo P.Jankūnas, dvitaškį pridėjo J.Dentmonas (11:10), bet prieniškiai sugebėjo išsiveržti į priekį. Nors P.Jankūnas prasibrovė pro du varžovus, „TonyBet“ persvarą padidino iki 19:13. Aikštelėje pasirodęs Šarūnas Jasikevičius sustygavo „Žalgirio“ puolimą. Iš pradžių Šaras įmetė pats, po to atliko rezultatyvų perdavimą R.Javtokui, o pirmojo kėlinio pabaigoje P.Jankūnas baudomis lygino rezultatą – 19:19.

Antrąjį kėlinį prieniškiai pradėjo pataikydami ketvirtąjį ir penktąjį savo tritaškius. Į tai Mindaugas Kupšas atsakė 4 taškais, o kamuolį perėmęs V.Lipkevičius jį perdavė į krepšį įdėjusiam Artūrui Milakniui – 25:25. Visgi Mindaugo Lukauskio vedama „TonyBet“ ekipa vėl truktelėjo į priekį 32:25. Skirtumą mažino P.Jankūno perdavimas R.Javtokui ir šio dėjimas. Vėliau tarp M.Pociaus ir A.Milaknio tritaškių įsiterpė P.Jankūno metimas, o J.Dentmono reidas per visą aikštę lygino santykį (38:38). Per paskutines dvi antrojo kėlinio minutes žalgiriečiams taškų pelnyti nepavyko – 38:42.

Trečiojo kėlinio pradžioje R.Javtokas pelnė 4 greitus taškus (42:42). Prieniškiams dar kartą pataikius iš toli, „Žalgiris“ ir toliau buvo priverstas vytis varžovus. Po komandos draugų perdavimų pasižymėjo P.Jankūnas ir R.Javtokas (46:47). Tada keturis taškus iš eilės pelnė V.Lipkevičius, dar ir atlikęs rezultatyvų perdavimą M.Pociui (52:52). P.Jankūnas taip pat puikiai surado kampe atsidengusį M.Pocių, kurio tritaškis ir po to įmestas Š.Jasikevičiaus metimas leido „Žalgiriui“ trumpai pirmauti – 57:56. Deja, šis spurtas greitai baigėsi, nes varžovai vėl pelnė 7 taškus be atsako. Kėlinio pabaigoje M.Kupšo puolime atkovotas kamuolys ir Š.Jasikevičiaus tritaškis iš kampo švelnino skirtumą – 62:67.

Vos prasidėjus ketvirtajam kėliniui Prienų komanda žalgiriečius pasiuntė į nokdauną – 72:62. Prie to prisidėjo ir nesuprantamai neįskaitytas J.Dentmono tolimas tritaškis. M.Pocius įmetė dvitaškį, bet dešimtąjį savo komandos tritaškį pataikė net „TonyBet“ aukštaūgis Artūras Valeika, padidinęs persvarą iki rekordinės 75:64. Kauniečiai susitvardė ir M.Pocius tritaškiu bei R.Javtokas baudomis mažino atsilikimą (69:75). „Žalgiris“ ir toliau neblogai gynėsi – per daugiau nei 5 minutes į savo krepšį buvo praleisti tik 3 taškai. Tiek įmetė ir P.Jankūnas, bet kitose atakose kauniečių žaidimą žlugdė klaidos. Rezultatui esant 72:78, žalgiriečiai per porą minučių suklydo net 5 kartus iš eilės. Likus žaisti 32 sekundes J.Dentmonas pataikė tritaškį (75:79), bet po to prametė dvi baudas iš trijų ir prarado kamuolį. Žalgiriečiai situacijos pakeisti nebesugebėjo ir pralaimėjo rungtynes 76:84.

„Žalgiris“: P.Jankūnas 15 (6 atk. kam., 5 rez. perd.), M.Pocius 14, R.Javtokas 12 (14 atk. kam.), J.Dentmonas 11 (6 kld.), Š.Jasikevičius 7, V.Lipkevičius 6, M.Kupšas 6, A.Milaknis 5, T.Dimša 0.

„TonyBet“: M.Lukauskis 19 (3/5 trit.), A.Valeika 14, L.Kisielius 13, G.Kadžiulis 13, V.Čepukaitis 9, Ž.Janavičius 9, M.Linkevičius 7 (7 atk. kam.).

Komentarai