Belgrade „Žalgiris“ kovos be pagrindinio bokšto 0

Marius Bagdonas, www.kaunodiena.lt

Eurolygoje Kauno „Žalgirio“ krepšininkams šį sezoną teliko formalumas, tačiau komandos vyriausiasis treneris Saulius Štombergas tikina, kad rungtynės Belgrade su vietos „Partizan“ bus puiki galimybė išskalbti suteptą mundurą po savaitgalį fiasko pasibaigusių Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės varžybų.

Daugkartiniai Serbijos čempionai, kaip ir žalgiriečiai, jau neturi net teorinių šansų patekti į kitą etapą, tad penktadienio vakarą „Kombank“ arenoje vyks mūšis dėl garbės.

Nors „Partizan“ krepšininkai jau greičiausiai nenukris į F grupės turnyro lentelės dugną, motyvacijos kovoti dėl ketvirtosios pergalės „Top 16“ etape jiems netrūks.

Vasario 13-ąją „Žalgirio“ arenoje Belgrado klubas patyrę skaudų pralaimėjimą 77:89, kuris, kaip parodė laikas, ypač sumenkino komandos viltis prasimušti į ketvirtfinalį.

„Sieksime pergalės, nors laimėti Serbijoje bus gerokai sunkiau. „Partizan“ klubas turi du veidus. Tai visai skirtinga komanda, kai žaidžia namuose ir svečiuose. Savoje arenoje jie žymiai agresyvesni, bus tikrai sunku. Nuotaikos po LKF taurės varžybų tikrai yra dviprasmiškos. Labai norėjome pirmojo titulo šį sezoną, tačiau turnyras susiklostė nesėkmingai. Visgi sezonas tuo nesibaigia. Esame profesionalai ir stengsimės atsigriebti šalies pirmenybėse ir kuo geriau užbaigti Eurolygą“, – prieš išvyką į Belgradą tikino „Žalgirio“ gynėjas Artūras Milaknis.

Iškovoti pergalę „Žalgiriui“ bus sunku ir dar dėl vienos priežasties – į Serbiją ekipa išvyko be tvirčiausio savo užnugario Roberto Javtoko.

„Partizan“ yra išskirtinė tuo, jog juos namuose beveik visada palaiko kone 20 tūkst. aistruolių. Ne kiekvienas mūsų komandos žaidėjas turi patirties žaidžiant tokioje atmosferoje. Maskvos CSKA, Miuncheno „Bayern“ ir Tel Avivo „Maccabi“ serbiško pragaro neatlaikė. Varžovai turi sukaupę nemažai patirties, ir mums tikrai nebus lengva“, – pažymėjo „Žalgirio“ vyriausiasis treneris S.Štombergas.

Komentarai