LKL: žalgiriečiai namuose pralaimėjo Klaipėdos „Neptūnui“ 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkams nepavyko atsirevanšuoti Klaipėdos „Neptūno“ komandai Lietuvos krepšinio lygoje (LKL). Pirmadienį „Žalgirio“ arenoje kauniečiai pralaimėjo varžovams iš uostamiesčio 79:88 (22:15, 20:27, 20:21, 17:25).

Per pirmąsias dvi rungtynių minutes tritaškiais apsikeitė Artūras Milaknis ir Martynas Mažeika (3:3). Tuomet tolimą dvitaškį realizavo Robertas Javtokas, du taškus su pražanga pelnė Justinas Dentmonas, o po dar vieno R.Javtoko dvitaškio skirtumas išaugo iki septynių – 10:3. Netrukus keturiais taškais savo taškų kraitį papildęs J.Dentmonas leido šeimininkams ir toliau būti priekyje (14:8). Ketvirčio pabaigoje sėkmingai veikė „Žalgirio“ aukštaūgių tandemas. Po keturis taškus pelnė Paulius Jankūnas bei Mindaugas Kupšas ir žalgiriečiai po pirmųjų dešimties minučių pirmavo 22:15.

Po Roberto Javtoko puskablio ir Martyno Pociaus greito antpuolio skirtumas pasiekė 9 taškus (26:17), bet klaipėdiečiai išnaudojo antruosius šansus ir pradėjo artėti. Du Vytauto Šarakausko tritaškiai ir Edgaro Ulanovo šeši taškai leido klaipėdiečiams pirmą kartą išsiveržti į priekį – 27:26. Tada metimą iš vidutinio nuotolio įmetė J.Dentmonas, du taškus su pražanga pelnė P.Jankūnas, jį pakeitęs Artūras Gudaitis surinko tris taškus, o iš toli pataikė A.Milaknis (37:33). Tiesa, uostamiesčio krepšininkai nesutriko – atsakė penkiais taškais bei privertė Saulių Štombergą paprašyti minutės pertraukėlės (37:38). Nors A.Gudaitis dar du kartus įrodė pranašumą prieš savo oponentą ir pelnė keturis taškus, po pirmosios rungtynių pusės švieslentėje degė lygus rezultatas – 42:42.

Trečiąjį kėlinį sėkmingiau pradėjo svečiai, susikrovę keturių taškų persvarą (48:44). Tuomet trečiąjį savo tritaškį pataikė A.Milaknis, pirmuosius taškus pelnė Šarūnas Jasikevičius bei Vytenis Lipkevičius, keturis surinko P.Jankūnas ir „Žalgiris“ persvėrė rezultatą savo pusėn – 55:50. Nors Valdas Vasylius taikliai metė iš trijų taškų zonos, iš viršaus po juvelyrinio Š.Jasikevičiaus perdavimo įkrovė R.Javtokas, baudos metimą pridėjo V.Lipkevičius – 58:53. Mačas ir toliau vyko atkakliai. Nors P.Jankūnas ir A.Milaknis pelnė po dvitaškį, žalgiriečiai neapsigynė nuo kelių varžovų atakų ir prieš lemiamą ketvirtį turėjo minimalų deficitą – 62:63.

Lemiamas rungtynių ketvirtis prasidėjo nerezultatyviai. Žalgiriečiai tik kartą per keturias minutes pelnė taškus iš žaidimo, tai efektingai po dar vieno Š.Jasikevičiaus perdavimo dėjimu padarė A.Gudaitis (65:66). Šeimininkams po du taškus pelnė A.Milaknis bei P.Jankūnas, tritaškiu metimu skirtumą iki minimumo buvo sumažinęs T.Dimša (72:73), tačiau po atkovoto kamuolio puolime tritaškį realizavo ir Valdas Vasylius – 72:76. Paskutinėmis minutėmis žalgiriečius vėl pavedė kova dėl kamuolių. „Žalgiriui“ taškus dar pelnė Š.Jasikevičius, T.Dimša ir A.Gudaitis, bet rungtynių eigos į savo pusę pakreipti nebepavyko – 79:88.

„Žalgiris“: P.Jankūnas 16 (12 atk. kam.), A.Milaknis 13 (3/5 trit., 2 per. kam.), A.Gudaitis 12 (5/7 dvit.), R.Javtokas 10 (9 atk. kam.), J.Dentmonas 10 (3 per. kam.), T.Dimša 5, M.Kupšas 4, Š.Jasikevičius 4 (4 rez. perd.), V.Lipkevičius 3, M.Pocius 2.

„Neptūnas“: M.Mažeika 18 (5 rez. perd.), E.Ulanovas 15 (2 per. kam.), S.Galdikas 14 (9 atk. kam.), V.Šarakauskas 12 (2 per. kam.).

Komentarai