Trenerį pakeitusių žalgiriečių siekis – garbingai atsisveikinti su Eurolyga 0

Zigmas Jurevičius, www.kaunodiena.lt

Naujojo trenerio Gintaro Krapiko diriguojami Kauno „Žalgirio“ krepšininkai savo misiją Eurolygoje nusiteikę baigti garbingai. Rytoj kauniečiai tarptautinį sezoną baigs dvikova su Madrido „Real“ komanda.

Vos vieną pergalę per 13-ka turų „Top 16“ etape pasiekusi Kauno ekipa šią savaitę pasikeitė trenerius – vairą iš atsistatydinusio Sauliaus Štombergo perėmė Gintaras Krapikas.

„O jūs manote, kad per mažai spaudimo per savo karjerą patyriau?“, – šyptelėjo G.Krapikas, žurnalistų paklaustas ar yra pasirengęs sirgalių ir žiniasklaidos spaudimui.

„Klube dirbu ne vienerius metus. Šį sezoną dirbau ir su Ilias Zouru, ir su S.Štombergu. Žinau, ko tikėtis. Dvejojau tik dėl vieno: tuos prastuose rezultatuose yra ir dalis mano kaltės, todėl svarsčiau ar turiu teisę likti. Tačiau po pokalbio su klubo vadovais priėjome išvados, kad kažką radikaliau keisti – dabar netinkamas laikas, tad nutariau perimti vairą“, – apie savo apsisprendimą sėsti į karštą „Žalgirio“ trenerio kėdę pasakojo G.Krapikas.

Ekipos kapitono Pauliaus Jankūno žodžiais, naujasis vairininkas jau išdėstė savo strategiją, kai kurias naujoves, savo lūkesčius.

„Mūsų tikslas – kuo garbingiau atsisveikinti su žiūrovais Eurolygoje. Atvertėme naują puslapį su nauju treneriu ir tikimės gerinti savo žaidimą“, – vylėsi P.Jankūnas.

„Noriu, kad komanda kautųsi. Net jei ir pralaimėsime Madrido klubui, žiūrovai turi jausti, kad atidavėme visas jėgas“, – teigė G.Krapikas.

Pergalingai F grupėje žygiuojančiai Madrido kariaunai nuo 2011-ųjų vadovauja Pablo Laso.

„Mačas Kaune mums labai svarbus – jį laimėję užsitikrintume pirmą vietą grupėje. Tai mums būtų geras psichologinis užtaisas prieš atkrintamąsias varžybas. Kita vertus, mes neapsiribojame kuriuo nors vienu tikslu – sėkmingai pasirodyti Eurolygoje, Ispanijos čempionate ar Karaliaus taurės turnyre. Kiekviena dvikova aikštėje – svarbiausia tą kartą ir nė vienas „Real“ žaidėjas negalvoja kitaip“, – sakė P.Laso.

Komentarai